Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN ​Trei aeronave MQ-9 Reaper olandeze vor sosi, în 2024, în România

ro

13 Oct, 2023 12:38 732 Marime text

Ministerul Apărării Naționale salută decizia Guvernului Olandez de a disloca, pe parcursul anului 2024, trei avioane de recunoaștere fără pilot de tip MQ-9 Reaper din dotarea Forțelor Armate Regale ale Țărilor de Jos. Aeronavele vor acționa, pe o perioadă cuprinsă între șase și 12 luni, din Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii și vor fi deservite la Cîmpia Turzii de circa 40 de specialiști olandezi.

Potrivit unui comunicat de presă pus la dispoziție de MApN, aaceastă decizie, luată în premieră de Țările de Jos, are ca scop consolidarea apărării flancului estic al NATO, iar aeronavele vor avea misiunea de a colecta, în scop preventiv, date și informații pentru monitorizarea situației de-a lungul frontierei de est a teritoriului Alianței.

Dislocarea celor trei aeronave face parte din eforturile întreprinse pe palier politic și militar la nivel aliat și național în sprijinul consolidării posturii colective de apărare din regiunea Mării Negre, concretizate printr-o creștere substanțială a prezenței aliate pe flancul estic, inclusiv în România.

Contribuțiile substanțiale cu trupe aliate pe teritoriul național demonstrează, încă o dată, unitatea și coeziunea aliată și dovedesc credibilitatea posturii de descurajare și apărare, a mai punctat sursa citată. 

De asemenea, România are, la rândul său, o contribuție substanțială cu trupe și capabilități în misiunile și operațiile NATO și UE.


Citește și: 
 
 Un militar cu dublă cetățenie, româno-israeliană, decedat în atacurile din Israel

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii