Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Știri false cu privire la forțele aliate staționate în România. Încotro se îndrepta convoiul militar folosit în ilustrarea de fake-news

ro

28 Apr, 2022 18:28 1367 Marime text
Fake news. foto: Facebook/MApNMinisterul Apărării Naționale semnalează o nouă știre falsă, postată pe diferite platforme online în România și în alte țări, care acreditează ideea că un convoi de vehicule militare americane s-ar deplasa din România către Ucraina.

Potrivit unui comunicat al MApN, în filmarea pe care se bazează această dezinformare apar, într-adevăr, vehicule militare ale Armatei SUA.

„Acestea fac parte dintre cele dislocate de Regimentul 2 Cavalerie al SUA în Baza Mihail Kogalniceanu, la începutul acestui an.
Miercuri, 27 aprilie, vehiculele americane, însoțite, conform procedurilor naționale, de autospeciale ale Poliției Militare a Armatei României, s-au deplasat către Poligonul Babadag în vederea executării unor ședințe de tragere planificate anterior cu militari români și aliați.

Activitățile de instruire desfășurate de militarii țărilor aliate dislocați în țara noastră, în cadrul măsurilor de întărire a securității flancului estic al NATO au caracter curent, de aceea, astfel de coloane de tehnică militară, nu doar aparținând SUA, ci și Belgiei, Franței, Italiei, Marii Britanii sau Portugaliei vor putea fi observate în mod frecvent pe timpul deplasărilor dintre bazele de staționare și facilitățile de instruire în comun.

Reiterăm recomandarea de a verifica știrile apărute în spațiul virtual ce prezintă un vădit caracter alarmist prin instrumentele puse la dispoziție de către MApN în ceea ce privește informarea publicului atât pe site-ul oficial al instituției (în secțiunile "Comunicate de presă" și pe platforma "InfoRadar, dedicată combaterii dezinformării, https://inforadar.mapn.ro/"), cât și pe canalele oficiale din Social media“ - au mai precizat reprezentanții MApN.


Informații verificate și actualizate cu privire la activitățile desfășurate de militarii români și aliați pot fi găsite pe paginile oficiale de Internet ale MApN și ale marilor unitati din țară, precum și pe conturile deținute în rețelele de socializare ale structuror militare participante.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii