Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:40 29 11 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Șeful Statului Major al Apărării s-a întâlnit cu omologul său din Regatul Suediei

ro

03 Oct, 2023 21:53 617 Marime text
foto: facebook/Daniel PetrescuȘeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit marți, 3 octombrie, la sediul MApN, cu omologul său din Regatul Suediei, generalul Micael Bydén.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării, agenda de lucru s-a axat pe analiza situației regionale de securitate și măsurile aliate de consolidare a posturii de descurajare și apărare, respectiv pe dezvoltarea dialogului strategic dintre cele două armate și a cooperării aplicate în planul instruirii comune. Totodată, cei doi oficiali au discutat despre stadiul proiectelor PESCO (Cooperare Structurată Permanentă) din cadrul inițiativei UE în domeniul apărării și despre participarea celor două armate la misiuni și la Grupurile Tactice de Luptă ale Uniunii Europene.

Generalul Daniel Petrescu a subliniat că armata Regatului Suediei face parte din categoria celor mai apropiate armate partenere ale NATO.

„Împărtășim aceleași valori și răspundem împreună la aceleași provocări de securitate în Europa. Războiul readus pe continentul european de Federația Rusă a generat și o reconfigurare aliată semnificativă prin accederea Finlandei în NATO. Ne așteptăm ca, în viitorul cât mai apropiat, să ne antrenăm împreună ca aliați NATO și cu militarii suedezi. Suntem deschiși pentru proiecte de extindere a cooperării militare în toate formatele, bilateral, UE și NATO”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

Vizita înaltului oficial militar suedez în țara noastră a avut loc la invitația șefului Statului Major al Apărării. Programul delegației a inclus vizite la Comandamentul Diviziei Multinaționale de Sud-Est și la sediile Statelor Majore ale Forțelor Aeriene și Navale din garnizoana București.


Citește și:

Klaus Iohannis, discuţii cu preşedintele SUA și secretarul general al NATO, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii