Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Masa rotundă „Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic”

ro

06 Apr, 2021 19:54 1180 Marime text

 
  • Ministrul Apărării Naționale a participat la masa rotundă „Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic”.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat marți, 6 aprilie, la masa rotundă cu tema „Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic”. Evenimentul a fost organizat la Palatul Parlamentului de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, cu ocazia Zilei NATO.

În cadrul discuțiilor, ministrul apărării naționale a apreciat că România, prin poziționarea sa strategică, este un actor cheie în construcția euroatlantică de securitate la Marea Neagră și un pilon central în promovarea securității, stabilității şi valorilor democratice în regiune, atât individual, cât și împreună cu aliații.

„Ne dorim ca Alianţa să rămână puternică, capabilă să îşi protejeze toţi membrii săi şi să răspundă preocupărilor acestora. Apărarea colectivă rămâne principalul obiectiv al NATO.  Astăzi, unitatea este un aspect în care toţi aliaţii ar trebui să investească şi este conectată la modalitatea în care se construieşte consensul. Nu există altă cale decât respectarea percepţiilor asupra securităţii, precum şi înţelegerea preocupărilor de securitate ale tuturor aliaţilor”, a spus ministrul Nicolae Ciucă în intervenția sa.


La rândul său, generalul-locotenent Daniel Petrescu a evidențiat creșterea riscurilor și amenințărilor  în regiune, importanța anticipării strategice, a poziționării și capacității de reacție a Armatei României în scopul creșterii nivelului de securitate națională și regională, precum și rolul vital al contribuțiilor aliaților la prezența persistentă în regiune, pe toate componentele: terestră, aeriană și maritimă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii