Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Căpitanul Andrei Ailenei a câștigat Ultrarunning Barcelona. A alergat peste 200 kilometri (GALERIE FOTO)

ro

13 Mar, 2022 16:01 1703 Marime text
Ultrarunning Barcelona  Sursa foto MApN
  • Căpitanul Andrei Ailenei a câștigat Ultrarunning Barcelona – peste 200 km, proba de 24 de ore!
 
El a participat, în perioada 26-27 februarie, la cursa de 24 de ore din cadrul Ultra Running Barcelona, desfășurată pe stadionul municipal Joan Serrahima. El a alergat 237,364 km, reușind astfel să obțină cel mai bun rezultat al cursei, ceea ce reprezintă a patra performanță românească din istorie.
 
„La start au fost 36 de alergători, între care cel mai titrat era câștigătorul Sparthatlonului din 2021, Fotios Zisimopoulos, care a urmărit doborârea recordului mondial. Am alergat într-un ritm susținut, dar confortabil, astfel că primii 100 km s-au scurs în 8h06’, iar în primele 12 ore am acumulat 141,8 km. În cea de-a 13-a oră de alergare, am avut un moment de slăbiciune, dar m-am odihnit 2 ore și mi-am refăcut puterile, revenind în cursă mai hotărât. Nu a fost ușor, pentru că oboseala acumulată își spunea cuvântul, însă m-au ajutat foarte mult indicațiile antrenorului Mihai Bogdan, care a fost alături de mine la acest concurs și astfel am reușit să duc cursa la capăt. Sunt fericit și abia aștept următoarea provocare”, a menţionat militarul.
 

Ultrarunning Barcelona  Sursa foto MApN
Căpitanul Andrei Ailenei a urmat cursurile Academiei Forțelor Terestre, din Sibiu, specialitatea artilerie și rachete, este încadrat la Batalionul 198 Sprijin logistic „Prut” din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată „Podul Înalt”, din Iaşi, iar în prezent, își desfășoară activitatea la Statul Major al Apărării, unde coordonează pregătirea echipei Invictus România.

În anul 2017 a alergat pentru prima dată la Ștafeta Veteranilor, eveniment organizat de Invictus România. De la Iași la Piatra Neamț, alături de camarazii din garnizoana Iași, a adus un omagiu eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Ultrarunning Barcelona  Sursa foto MApN
 
A obţinut rezultate remarcabile la mai multe competiţii sportive. În anul 2020, a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 2500 m din țară, totalizând 428 km în 11 zile, în cadrul proiectului caritabil „Urcăm munții pentru cei care nu pot”.
 
În anul 2021, a executat o alergare de tip everesting, parcurgând în mod repetat distanța pârtiei de ski din Iași, până la atingerea înălțimii vârfului Everest. Experiența acumulată, perseverența și spiritul competitiv l-au ajutat ca, anul trecut, să obţină un loc pe podium (open sau la categoria de vârstă) la toate concursurile în cadrul cărora a participat.
 
Ultrarunning Barcelona  Sursa foto MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii