Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:28 21 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandat prelungit în fruntea companiei Socep SA

ro

21 Jul, 2021 00:00 822 Marime text
 
  • Niculaie Ștefănescu rămâne directorul de operațiuni al compania Socep SA!
 
Consiliul de Supraveghere din cadrul societății Socep SA, cu sediul social în Constanța, incinta Port, Dana 34, județul Constanța, a hotărât prelungirea contractului de mandat al directorului de operațiuni Niculaie Ștefănescu, pentru o perioadă de un an. Mandatul este valabil începând cu data de 18 mai 2021, până la data de 15 mai 2022.
 
Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial al României.
 
Potrivit socep.ro, compania Socep este singurul operator portuar listat pe piața bursieră - Bursa de Valori București, care „dovedește viabilitatea unei companii puternice și tradiționale cu poziție strategică în porturile Constanța și Agigea“.
 
Societatea Socep SA se află în prezent și în atenția judecătorilor de la Tribunalului Constanța!
 
În cauză, Daniel Linteş, fostul director general al companiei SOCEP, este acuzat de şantaj în formă continuată (196 de acte materiale).  
 
Conform rechizitoriului, „în intervalul iulie 2012 - octombrie 2012, în contextul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti prin care SC (...) SA a fost obligată la plata către salariaţi a unor sporuri salariale, directorul general Linteş Daniel a constrâns 196 de angajaţi să renunţe la drepturile câştigate prin semnarea unor declaraţii autentice în acest sens“.
 
„Pentru atingerea acestui scop, inculpatul Linteş Daniel s-a folosit de prerogativele funcţiei sale privitoare la disponibilizarea salariaţilor şi i-a ameninţat pe aceştia că vor fi concediaţi şi, în anumite cazuri, evacuaţi din căminul de nefamilişti, dacă nu semnează declaraţiile de renunţare la drepturi“, conform rechizitoriului.
 
Anchetatorii mai arată, printre altele, că, „în cursul anului 2010, Sindicatul Personalului Operativ (...) a solicitat Tribunalului Constanţa, în numele membrilor de sindicat, obligarea SC (...) SA la plata unor sporuri salariale (condiţii speciale de muncă, condiţii nocive şi condiţii periculoase). Acţiunea a fost admisă, instanţa obligând angajatorul SC (...) SA să le plătească celor 345 de salariaţi reclamanţi diverse sporuri, cuantificate sub forma unor procente din salariul de bază brut. Sentinţa era definitivă şi executorie“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Trimis în judecată de DNA
Daniel Linteş, fostul director al SOCEP, va fi audiat de Tribunalul Constanța

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii