Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe zile libere pentru părinţi, pentru a-şi duce copiii la doctor. Iată propunerea parlamentarilor! (document)

ro

06 Jan, 2020 00:00 1852 Marime text
 
O propunere legislativă înregistrată pentru dezbatere la Senat vine în sprijinul părinţilor care au copii bolnavi. Iniţiatorii sunt cei de la UDMR.
 
Astfel, părinţii vor putea solicita până la cinci zile libere pentru a putea merge cu copiii la medic. Este vorba de o iniţiativă legislativă care va modifica Legea nr. 91/2014, ce stabileşte condiţiile în care un părinte poate solicita zile libere de la angajator, pentru a-şi duce copiii bolnavi la medic.
 
Actuala reglementare a Legii nr.91/2014 prevede doar o singură zi lucrătoare, de care poate să beneficieze doar un părinte, pentru a asigura posibilitatea părinţilor sau a reprezentanţilor legali ai copilului de a verifica anual starea de sănătate a acestuia.
 
Conform expunerii de motive, acea zi nu este suficientă pentru a putea merge cu copilul la medic, iar propunerea schimbă aproape în totalitate ideea iniţiativei. Fiecare părinte poate lua maximum 5 zile lucrătoare într-un an calendaristic pentru a merge cu copilul la doctor.
 
De asemenea, iniţiatorii doresc şi introducerea categoriei de părinţi adoptivi, pentru înlăturarea situaţiei discriminatorii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii