Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații nu vor să renunțe la pensiile speciale și amenință cu proteste

ro

20 Jun, 2023 13:30 1300 Marime text
Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește cu reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii să discute despre pensiile speciale.

Magistrații amenință cu greva. 

Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de DNA:  

În data de 20 iunie 2023, prin ordin al procurorului-șef al DNA, Marius I. Voineag, a fost convocată Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție în vederea formulării unui punct de vedere cu privire la proiectul de lege privind pensia de serviciu a magistraților, aflat în dezbatere la Camera Deputaților, precum și manifestarea susținerii față de Consiliul Superior al Magistraturii în activitatea de apărare a independenței magistraților.
         
În unanimitate, cei 93 de procurori prezenți în cadrul Adunării generale, și-au exprimat susținerea față de activitatea de apărare a independenței magistraților de către Consiliul Superior al Magistraturii și au hotărât:

-să inițieze o formă de protest în cazul în care propunerile formulate de Consiliul Superior al Magistraturii și susținute de Procurorul general al României în ceea ce privește proiectul de lege privind pensia de serviciu a magistraților nu vor fi avute în vedere de către puterea legislativă;

-să stabilească, într-o viitoare adunare generală, asupra formelor graduale de protest care vor fi adoptate.


Citește și: Cinci magistrați ies la pensie! Președintele Iohannis a semnat decretele
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii