Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Primii cetățeni români și doi cetățeni polonezi, repatriați din Republica Turcia

ro

07 Feb, 2023 08:35 1055 Marime text
Foto: MAPNÎn cursul serii trecute, opt cetățeni români au fost îmbarcați cu succes în vederea repatrierii de pe Aeroportul din Adana, Republica Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, doi cetățeni polonezi au fost îmbarcati la bordul aceleiași aeronave.

Potrivit unui comunicat al MAE, reprezentanții Ambasadei României la Ankara și echipa consulară mobilă se află în contact permanent cu autoritățile române și turce competente pentru coordonare și stabilirea tuturor detaliilor necesare demersurilor de repatriere în siguranță a cetățenilor români.

Cei opt cetățeni români - cinci studenți și trei cadre didactice - se aflau în Adana și au solicitat să fie repatriati. Ambasadei României la Ankara a întreprins toate demersurile necesare pentru preluarea la bordul aeronavei și transportul în siguranță în România. Odată ajunși în România, IGSU va asigura preluarea pasagerilor și transportul acestora către localitățile de domiciliu.

„MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informații și asistență consulară.
Personalul Ambasadei României la Ankara continuă dialogul cu autoritățile turce și este în legătură cu cetățenii români care au solicitat asistență, fiind întreprinse demersurile necesare în vederea identificării unor modalități de repatriere a acestora sau de acordare de alt tip de sprijin consular, după caz.
MAE reia recomandarea adresată cetățenilor români aflați în zonele afectate de cutremur de a se informa din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și de a respecta instrucțiunile autorităților turce.
 MAE reamintește faptul că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726“ - au mai precizta reprezentanții MAE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii