Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Întrevederea secretarului de stat Daniela Gîtman cu Reprezentantul rezident al PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova

ro

30 Oct, 2023 16:30 776 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a avut luni, 30 octombrie 2023, la București, o întrevedere cu Reprezentantul rezident al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Daniela Gasparikova.
 
Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a avut luni, 30 octombrie 2023, la București, o întrevedere cu Reprezentantul rezident al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Daniela Gasparikova. Discuția s-a axat pe intensificarea cooperării dintre cele două instituții, în special din perspectiva îndeplinirii obiectivelor stabilite prin Programul de țară Republica Moldova - PNUD pentru perioada 2023-2027, transmite un comunicat din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
Secretarul de stat Daniela Gîtman a evidențiat faptul că Republica Moldova este beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, aspect demonstrat și de creșterea constantă a fondurilor alocate de țara noastră pentru activitățile de profil în Republica Moldova, în ultimii trei ani. În acest sens, a evidențiat angajamentul părții române de consolidare a Fondului de Democratizare și Dezvoltare Sustenabilă pentru Republica Moldova, precum și de diversificare a sprijinului pentru statul vecin în vederea avansării procesului de integrare europeană, prin organizarea de programe de transfer de expertiză și formare profesională.
 
La rândul său, Daniela Gasparikova a prezentat prioritățile de intervenție ale PNUD în Republica Moldova, context în care a transmis dorința de cooperare cu autoritățile române în implementarea unor proiecte în domenii precum educația, dezvoltarea instituțională, justiție, energie și digitalizare, propunere primită cu interes de partea română, a încheiat sursa citată.
 
 
Citește și:
Convorbire telefonică între ministrul afacerilor externe și oficiali ai Statului Qatar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii