Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Macron, față în față cu Iohannis la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Ce mesaj a postat președintele Republicii Franceze pe Facebook

ro

15 Jun, 2022 13:57 1099 Marime text
Imagine din timpul vizitei la Baza militară Mihail Kogălniceanu, foto: ZIUA de Constanța Președintele României, Klaus Iohannis și președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, s-au întâlnit astăzi, 15 iunie 2022 la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Cu această ocazie, Macron a postat pe pagina de Fcaebook un mesaj în limba română. 

„În vremurile în care trăim, era important pentru mine să vin să subliniez prietenia și sprijinul meu pentru România. Vom continua să susținem împreună Ucraina, să ajutăm Moldova, să acționăm pentru a ne asigura independența energetică și să construim o apărare comună”, precizează mesajul postat pe pagina de Facebook.

 

În cadrul declarațiilor de presă susținute, preșeidntele Franței, Emmanuel Macron a vorbit și despre situația Ucrainei.


 „Suntem angajați cu prietenii români în susținerea Ucrainei. Împreună am condamnat țara agresoare, așa cum arata sanctiunile impotriva Rusiei. Vom construi o aparare comuna si vom îmbunătăți siguranta alimentara a intregii lumi. Doamnelor si domnilor doresc sa amintesc spunand inca o data prietenia pe care Franta o are cu tara dumneavoastră. Rusia este o putere de temut si nu ne dorim un razboi cu Rusia. Președintele ucrainean va trebui sa negocieze cu Rusia si noi, europenii, vom fi la masa cu ei - Macron“ - a precizat Emmanuel Macron. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii