Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Lupte intense“ în „aproape întreaga“ regiune Herson între trupele ucrainene și rusești

ro

30 Aug, 2022 11:09 1370 Marime text
Ucraina. Foto cu rol ilustrativ: facebook/Vitalie Cojocari
  • Toată ziua şi noaptea de luni s-au semnalat explozii puternice în regiune, a făcut cunoscut conducerea de la Kiev la informarea de dimineaţă.

Preşedinţia Ucrainei a anunţat marţi că în "aproape întreaga" regiune Herson din sudul ţării, ocupată de forţele ruse, se dau „lupte intense", transmite Agerpres.

Toată ziua şi noaptea de luni s-au semnalat explozii puternice în regiune, a făcut cunoscut conducerea de la Kiev la informarea de dimineaţă.
 

„Forţele armate ucrainene au început acţiuni ofensive pe diverse direcţii", a mai anunţat preşedinţia, susţinând că au fost distruse mai multe depozite de muniţii şi toate podurile mari peste Nipru.


Contraofensiva ucraineană anunţată luni vizează recucerirea oraşului Herson, care înainte de războiul declanşat de Rusia avea 280.000 de locuitori.

Regiunea Herson este vitală pentru agricultura Ucrainei şi are şi un rol strategic, fiind vecină cu peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014 şi folosită ca bază pentru invazia actuală.

Moscova a susţinut luni seara că a oprit ofensivele ucrainene, care "au dat greş lamentabil" în Herson şi în regiunea alăturată Nikolaev. Afirmaţiile părţii ruse nu au putut fi verificate imediat din surse independente. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii