Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptatorii DIAS sunt si pirotehnisti

ro

20 Feb, 2006 00:00 2328 Marime text

Schimbari la AEST

Potrivit normelor impuse de Uniunea Europeana, in politiile moderne, structurile pirotehnice fac parte integranta din fortele speciale de tipul DIAS-ului * De la 1 ianuarie, procesul s-a finalizat si la IPJ Constanta

Metodologia de actiune in situatiile de alarma cu bomba a trecut incepand cu data de 1 ianuarie 2006, de la Serviciul Arme Explozibili Substante Toxice, in competenta Departamentului de Interventii si Actiuni Speciale. Emil Moraru, seful DIAS, sustine ca, potrivit normelor impuse de Uniunea Europeana, in politiile moderne, structurile pirotehnice fac parte integranta din fortele speciale ale institutiei. Incepand cu data de 1 ianuarie, sustine Moraru, procesul s-a finalizat si la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, grupa pirotehnica, facand parte in prezent din DIAS. Moraru spune ca activitatea de preluare a atributiilor este in curs de finalizare, pana la absolvirea cursurilor de specializare la absolvirea cursurilor de specializare a luptatorilor din fortele DIAS. Luptatorii DIAS participau si pana acum alaturi de grupa pirotehnica a AEST-ului asa ca schimbarea nu va presupune mari dificultati.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • FLORIN 27 Jan, 2011 09:00 Este normal ca orice forta de elita apartinand FORTELOR-SPECIALE sa aiba cate o echipa de pirotehnisti.