Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru Sanatoriul Techirghiol PSD-ul vrea om în cârca UNPR-ului

ro

11 Nov, 2010 00:00 2924 Marime text
techirghiol_sanatoriul_balnear.jpgIeri a fost ultima zi pentru depunerea candidaturilor celor care doresc să devină managerii Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

Patru persoane s-au arătat interesate să preia managementul instituţiei sanitare. Firesc, directorul interimar, Vasilică Rusu, se află pe lista candidaţilor, alături de Indiran Logofătu, Semat Fenin şi Adie Grigore. Şi, după cum se ştie, din punct de vedere politic vorbind, postul aparţine UNPR-ului care, odată ajuns la guvernare a primit o bucăţică din instituţiile din teritoriu. Printre acestea, la Constanţa, şi SBRT. Aşa că, după Indiran Logofătu, sprijinită la vremea accederii sale pe post de PDL, a venit vremea lui Rusu să conducă Sanatoriul. Ciudat este însă faptul că şi PSD-ul şi-a trimis un reprezentant la concurs, în ciuda faptului că este cunoscut modul în care se numesc oamenii pe posturile de conducere: pe criterii politice. Aşadar, cine s-ar aştepta să nu câştige UNPR-istul? Dar, cu toate acestea, PSD-ul a trimis-o în bătălie pe fosta consilieră locală de Techirghiol, Semat Fenin. Oare intenţionează social-democraţii să pună mâna pe un post ce a aparţinut iniţial pedeliştilor şi, mai apoi, UNPR-iştilor? Asta, în condiţiile în care oricine ştie că la SBRT fondurile publice nu au lipsit şi, din acest motiv, este văzut ca o... vacă bună de muls. Oare nu mai vor PSD-iştii să ţină cont de ordinea politică impusă de "supremaţia" partidului aflat la guvernare şi vor să sufle de sub nasul alianţei PDL-UNPR un post foarte important? techirghiol_sanatoriu_rusu_vasilica.jpg

Cu cine ţine PDL?!

Asta, în contextul în care fosta candidată a PDL, Indiran Logofătu, şi-a depus acum dosarul fără susţinere politică ci, aşa cum spune, fiind susţinută de "peste 400 de angajaţi ai Sanatoriului", iar Adie Grigore este fiica şefului organizaţiei PDL Techirghiol, Florea Constandin, însă nu are aprobarea PDL pentru a reprezenta partidul în concurs. Constandin, fervent contestatar al lui Logofătu, a vrut să-şi impună odrasla la şefia Sanatoriului încă de acum aproape doi ani, când a propus-o BPJ-ului PDL pentru post. La acea vreme însă, Biroul Permanent Judeţean a preferat-o, cu majoritate de voturi, pe Logofătu. Acum însă, fiica lui Florea Constandin aspiră din nou să managerieze Sanatoriul Techirghiol, fapt pentru care candidează chiar dacă nu se ştie dacă va fi susţinută politic, aşa cum spune tatăl său. "Ea are o afacere privată. Este juristă. Noi am văzut anunţul şi am depus dosarul. Atât", a explicat PDL-istul Florea Constandin. Purtătorul de cuvânt al PDL Constanţa, Mihai Petre, spune că BPJ-ul nu a recomandat pe nimeni pentru acest post: "Sanatoriul este postul UNPR, iar PDL îşi respectă angajamentele faţă de partenerii de coaliţie". În PDL se aude totuşi că Mircea Banias, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene şi-a respectat "bunul" obicei şi ar susţine, pe ascuns, fără aprobarea Biroului Permanent Judeţean, unul dintre cei patru candidaţi. Surse din PDL care doresc să-şi păstreze anonimatul spun că, cel mai probabil, preferatul lui Banias va fi descoperit abia după concurs. Mihai Onciu, reprezentant al UNPR-ului, spune că formaţiunea politică îl susţine în continuare pentru acest post pe Vasilică Rusu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii