Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:12 06 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru Cazino Telekom a depus cauţiunea la CNSC

ro

02 Nov, 2019 00:00 1917 Marime text

La începutul acestei săptămâni, Guvernul anunţa semnarea contractului pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. La câteva ore după acest anunţ, firma Eldiclau SRL, parte şi lider al asocierii cu Telekom Romania Mobile Communications SA & Research Consorzio Stabile Societa Consortile A SRL & Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, a contestat din nou licitaţia, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Procedura a fost blocată şi semnarea contractului cu asocierea desemnată câştigătoare nu a mai avut loc, contractul fiind în stand by până la soluţionarea noii contestaţii de către CNSC. În acest timp, ieri, firma Telekom Romania Mobile Communications SA a depus la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor Cauţiunea necesară.


Dosarul format ca urmare a noii contestaţii depuse de Eldiclau a primit numărul 2292 şi se află în atenţia completului C7 al CNSC, întocmai ca prima contestaţie. Potrivit istoricului dosarului, pe data de 28 octombrie, Eldiclau SRL a depus contestaţia, în original şi duplicat, iar în 29 octombrie, a fost depus încă un duplicat al contestaţiei, tot la CNSC. În aceeaşi zi, Completul C7 a solicitat completări de la firma contestatoare, iar pe 30 octombrie Eldiclau a depus o dovadă. Ultimul act ce figurează până la acest moment în legătură cu dosarul ce priveşte restaurarea Cazinoului este o cauţiune în cauză depusă ieri, 1 noiembrie, de firma Telekom.


Legat de firma Telekom, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, în cadrul conferinţei de presă susţinute pe tema amânării semnării contractului pentru Cazino, afirma că nu poate înţelege cum o firmă în care statul român este parte ia parte, la rândul ei, la acest proces de contestare a licitaţiei, respectiv de blocare a procedurii.


Amintim că, în urma primei contestaţii depuse de asocierea Eldiclau, CNSC a decis ca reprezentanţii CNI să solicite lămuriri suplimentare. Acestea au fost depuse de reprezentanţii asocierii Aedificia Carpaţi & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL, pe de o parte şi, respectiv, de reprezentanţii asocierii SC Construcţii Erbaşu SA & SC Concas SA & SC Euras SRL & SC Polarh Design SRL.


După lămuriri, CNI a desemnat din nou oferta depusă de asocierea reprezentată şi condusă de Aedificia Carpaţi drept câştigătoare. Desemnarea s-a făcut în data de 17 octombrie, iar decizia putea fi contestată în termen de maxim 10 zile. Contestaţia Eldiclau (cea de-a doua) a fost depusă pe 28 octombrie, în ultima zi.Citeşte şi:
 

„O cronologie a nesimţirii“
„Frustrare, furie şi neputinţă“ - cele trei cuvinte ce caracterizează reacţia autorităţilor după noua contestare a licitaţiei pentru Cazino (document)


LIVE TEXT
Ministrul Dezvoltării şi primarul Constanţei, la pas prin Cazino. Încep discuţiile legate de amânarea reabilitării Cazinoului (galerie foto)


O epopee de 10 ani. Povestea (ne)semnării contractului pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța

UPDATE Răsturnare de situaţie! Eldiclau a contestat iar licitaţia pentru Cazinoul din Constanţa

Cazinoul din Constanţa ar putea fi reabilitat de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi. Iată punctajul obţinut de aceştia!

Un pas înainte pentru Cazinoul din Constanţa 
Ce anunţ a transmis Compania Naţională de Investiţii privind licitaţia pentru reabilitarea edificiului


Ziua Z pentru atribuire, la finalul lunii
Contractul pentru Cazino îşi caută câştigătorul

 

Licitaţie Cazino Constanţa
Compania Naţională de Investiţii, obligată de CNSC să reanalizeze ofertele Aedificia Carpaţi şi Erbaşu SA

 

„Războiul“ înscrisurilor, pe soarta Cazinoului
Eldiclau, Compania de Investiții și Aedificia Carpați se „bat“ în acte la CNSC (document)

 

Constănțenii mai au de așteptat până la reabilitare
Parteneri și subcontractori. Date complete despre societățile care s-au „băgat“ în afacerea Cazinoul

 

Aedificia Carpaţi vs Eldiclau SRL, în lupta pentru Cazinoul din Constanţa
Petre Badea - „Firma acuzatoare este total lipsită de experienţă“

Ti-a placut articolul?

Comentarii