Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:48 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Ministrul Dezvoltării şi primarul Constanţei, la pas prin Cazino. Încep discuţiile legate de amânarea reabilitării Cazinoului (galerie foto)

ro

29 Oct, 2019 12:54 1737 Marime text
Ajunşi la Cazinoul Constanţa, unde se va ţine în câteva momente conferinţa de presă pe tema amănării reabilitării monumentului, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a pornit la pas prin Cazino, alături de primarul Decebal Făgădău.

"E o tragedie ce se întâmplă", îi explică primarul ministrului Suciu.


„Astăzi ne pregătisem pentru un moment fericit şi după cum vedeţi Cazinoul ne întampină cu caldură. Însă am venit din păcate să anunțăm o veste tristă", a deschis primarul Decebal Făgădău conferința de presă.

„Nu puteam face și eu excepție de la a veni la Constanța cu capul puțin plecat", a declarat ministrul Dezvoltării și vicepremierul Daniel Suciu.

Ministrul a numit procesul privind contestarea licitației pentru Cazino drept "o cronologie a nesimțirii".

„Contestația depusă ieri este în 95 la sută cea depusă în septembrie", a declarat ministrul, vorbind despre faptul că unele firme devenite contestatare de profesie fac rău unor monumente precum Cazinoul.

 „Nu am avut în viața mea un gust mai amar decât cel pe care l-am avut în luna septembrie când s-a depus acea contestație la licitația pentru Cazino. Același gust l-am avut și aseară, la noua contestație", a declarat ministrul Suciu.

„Nu am luat în calcul faptul că această firmă, care nu mai e parte în procedură, va ataca iar și la CNSC. Îmi cer scuze că nu am făcut acest lucru. (...) Cum se poate ca o firmă în care e parte și statul roman să fie parte a acestei contestații?! Fac referire la firma Telekom", a completat ministrul.

Primarul Decebal Fagadau: "Cea de-a patra licitație a fost organizată cu profesionalism, toată lumea a tras la aceeași căruță (...) CNSC nu s-a pripit când a analizat prima contestație a Eldiclau (...) Asocierile Aedificia Carpați și, respectiv, cea reprezentată de Erbașu au răspuns cu celeritate în cadrul suplimentarii clarificărilor și vreau să le mulțumesc pentru asta, căci e vorba de un obiectiv de interes național".
 

"Vreau să știe toată țara că Eldiclau se opune procesului de reabilitare a Cazinoului", a declarat primarul Decebal Făgădău.

„Nu pot să înțeleg cum o companie românească în consorțiu cu alte firme românești dau dovadă de atata rea-credință", spune primarul.


De asemenea, acesta a adăugat că s-a interesat la avocații ce reprezintă orașul cu privire la modalitatea în care orașul Constanța poate apăra reabilitarea Cazinoului.

„Este o dovadă că ar trebui să facem ceva cu obiectivele de acest gen în România. Să mergem la Comisie și să spunem că avem nevoie de o legislație clară pentru acest domeniu", a declarat primarul.

„Le mulțumesc celor care au participat la procesul de punere în siguranță a Cazinoului", a mai precizat edilul Decebal Făgădău.

„Sper că avocații municipiului să găsească o soluție pentru apărarea intereselor orașului. Domnule ministru, va rog să cereți urgentarea tuturor procedurilor! Noi vom face toate demersurile ca municipiul Constanța să poată fi parte interesată, intervenient, în orice proceduraă necesară", a conchis primarul.


Ministrul Suciu: "Nu mai cred în coincidențe în ceea ce privește depunerea contestației, și de această dată, în ultima zi. (...) această firma, o spun cu subiect și predicat, a vrut doar să blocheze această procedură".

„Siguranța Cazinoului nu este în pericol", a declarat primarul Făgădău, adăugând că a auzit zvonuri în spațiul public că s-ar face mall sau altceva în locul lui și dezmințind aceste zvonuri.

„Nu mai avem porumbei", a spus primarul, „și nici geamuri sparte. Cazinoul este pus în siguranță, dar trebuie să înceapă reabilitarea sa".

„Toată legislația e de partea noastră, nu avem de ce să facem compromisuri cu nimeni", a spus primarul.

„Am propus cu colegii mei o modificare a legislației achizițiilor publice în sensul că cel ce introduce o contestație și pierde  să platească o sumă importantă, însă propunerea noastră a fost respinsă", a precizat ministrul Daniel Suciu.


„Nu poate exista niciun interes de nicio natură care să justifice o asemenea bătaie de joc la adresa unui monument istoric", a declarat vicepremierul Suciu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii