Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:29 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban, către ÎPS Teodosie “Sfatul meu este să îndemne credincioşii la respectarea regulilor”

ro

26 Nov, 2020 14:46 1236 Marime text
  • Declarația lui Ludovic Orban în legătură cu slujbele religioase din Constanța.
 
Prim-ministrul României,  Ludovic Orban a subliniat, astăzi, că în Constanţa nu se interzic slujbele religioase, dar trebuie respectate anumite condiţii, deoarece zona este carantinată.

La Constanţa este o situaţie specială, pentru că municipiul Constanţa este în carantină. La propunerea DSP, cu avizul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a emis decizia de carantinare a Constanţei. În decizia de carantinare a Constanţei există şi o prevedere legată de regulile privitoare la desfăşurarea slujbelor, pelerinajelor. Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată. Asta nu e o chestiune generală, ci este o măsură care a fost impusă într-o zonă carantinată, pentru că, din păcate, în Constanţa ne-am confruntat cu o creştere a numărului de cazuri şi autorităţile judeţene au considerat că este necesară această decizie de intrare în carantină, a explicat premierul, într-o declaraţie acordată presei, transmite Agerpres.


Premierul i-a sugerat Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, să îndemne credincioșii la respectarea regulilor, deoarece acestea sunt făcute pentru a proteja sănătatea oamenilor.

Sfatul meu sincer către Înaltpreasfinţia Sa Teodosie este să îndemne credincioşii la respectarea regulilor, pentru că aceste reguli nu sunt făcute ca să împiedice credincioşii să se roage sau să participe la pelerinaje sau alte activităţi, ci sunt făcute ca să apere sănătatea şi eu cred că orice om trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor, a mai spus Orban.
 Sursă foto: Guvernul României

Citește și: LIVE VIDEO IPJ și IJJ, declarații privind intervențiile oamenilor legii, la o slujbă oficiată de IPS Teodosie

Ti-a placut articolul?

Comentarii