Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța invită cetățenii să îi ceară demisia primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

18 May, 2023 13:33 1479 Marime text
O conferinţă de presă la care vor participa deputatul USR, Stelian Ion, senatorul USR, Remus Negoi și președintele USR Mangalia, Semiran Abdurefi, are loc astăzi la sediul USR Constanța.

În cadrul conferinţei vor fi abordate subiecte și teme importante de interes local și județean. Subiectele prezentate vor fi urmate de o sesiune de întrebări din partea jurnaliştilor. 

UPDATE: 

În debutul conferinței, ia cuvântul Semiran Abdurefi de la Mangalia, în legatura cu inițiativa de salvare a Padurii Comorova, demers ignorat de Primăria Mangalia. 

Remus Negoi, senator USR anunță că a depus în Parlament un proiect pentru ca inițiativele cetățenești să fie dezbătute în 45 de zile de la depunerea documentelor. 

Proiectul a primit punct de vedere negativ de la Guvern, dar va ajunge în Comisiile de specialitate și va fi discutat pe larg. 

Ia cuvântul deputatul Stelian Ion. 

„Pentru că a aruncat Constanța în haos, Vergil Chitac trebuie să iși dea demisia. Din cauza tuturor neajunsurilor care țin de șantierele neterninate, de praf și incompetență, de haosul din trafic. USR Constanța a inițiat o petiție online pentru a da ocazia constănțenilor să îi ofere un imbold să demisioneze ", spune Stelian Ion

Stelian Ion invită constănțenii sa între in numar masiv să semneze aceasta petitie. Petiția poate fi semnată AICI

"În timp ce privim cum alte orașe se dezvoltă armonios, unde primarii au gândit și pus în practică strategii fiabile și în interesul cetățenilor, unde primarii construiesc școli, grădinițe, parcuri și atrag fonduri europene, Constanța a ajuns în topul celor mai urâte orașe din țară. Constanța a devenit locul de unde oamenii se bucură că pleacă! Totul din cauza unui om, care, prin atitudinea sfidătoare, bătaia de joc manifestată public și lipsa de viziune, a demonstrat cât de mult disprețuiește acest oraș în care nici măcar nu locuiește: incompetentul, Vergil Chițac!

Domiciliat într-o vilă din Eforie, primarul PNL a privit impasibil cum orașul a fost transformat într-un imens și interminabil șantier al incompetenței! Nu îl interesează dacă lucrările sunt executate prost, dacă firmele își respectă prevederile contractuale și, cel mai grav, se face că nu aude/vede miile de nemulțumiri exprimate de constănțeni.


Incompetența și aroganța lui Vergil Chițac înseamnă pierderi de fonduri europene nerambursabile de zeci de milioane de euro, bani ce ar fi contribuit la modernizarea Zonei Peninsulare sau a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“. De asemenea, alte sute de milioane de euro pot fi pierdute din cauza nerespectării termenelor de pe șantierele orașului!  

Incompetentul Vergil Chițac agresează jurnaliști, nu primește cetățeni în audiențe și refuză să desfășoare ședințele de Consiliu Local cu prezență fizică.

Intrare în biroul amiralului Chițac au doar milionarii în euro din PSD, alături de care poartă discuții pe „teme imobiliare“. Dovadă stă proiectul de hotărâre prin care, cu susținerea consilierilor din coaliția PSD+PNL, Chițac a decis să-i vândă șefului PSD Constanța, Ion Dumitrache, o bucată de plajă de 850 de mp din stațiunea Mamaia.

Incompetentul Vergil Chițac vrea să candideze din nou în 2024 și crede că va reuși și de această dată să-i păcălească pe constănțeni.

Este timpul să-i arătăm că nu mai are ce căuta în Primăria Constanța. Din biroul său închis publicului, rupt de realitate și de problemele oamenilor de rând, amiralul cu pensie specială crede că numărul nemulțumiților din acest oraș este foarte mic și chiar a declarat public că sunt doar „unii care vor să agite spiritele“. Haide să-i arătăm că nu este așa" - este textul petiției inițiate de USR Constanța. 

Stelian Ion consideră că această petiție va avea efect în sensul impulsionarii lucrărilor întârziate din municipiul Constanța. 

Stelian Ion nu a spus explicit dacă va candida la alegerile locale din 2024, în schimb spune că USR va da viitorul primar al Constanței pentru ca vor veni cu o oferta serioasa. 

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii