Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizațiile PNL vor capul lui Florin Cîțu! Primarul Chițac și președintele CJC, Mihai Lupu, susținătorii fostului premier la Congresul de anul trecut

ro

01 Apr, 2022 00:00 3078 Marime text
  • La ultimul Congres, filiala Constanța și în special Vergil Chițac și Mihai Lupu l-au susținut pe Florin Cîțu
  • Lideri de organizații ai PNL intenționează să-i ceară demisia preşedintelui PNL Florin Cîţu, pe fondul nemulţumirilor legate de faptul că acesta are o relație proastă cu liderii și primarii PNL dar și pentru că tensionează atmosfera în coaliţie
  • Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța  se ferește să comenteze subiectul în afara forurilor statutare până la data Conferinței naționale
 
 
 
Mai mulți parlamentari PNL susțin public că PNL "are nevoie urgentă" de un proiect nou, iar Nicolae Ciucă "ar putea fi o variantă de președinte PNL" .

Mai mulţi lideri de organizații ai PNL intenționează să-i ceară demisia preşedintelui PNL Florin Cîţu, pe fondul nemulţumirilor legate de faptul că acesta are o relație proastă cu liderii și primarii PNL dar și pentru că tensionează atmosfera în coaliţie.

Revolta ar fi pornit de la organizațiile PNL din sudul țării și ar fi condusă de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. Acesta ar fi venit cu idea unei scrisori semnate de toți liderii de organizații prin care să i se ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Alături de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepreședinți Lucian Bode și Rareș Bogdan dar și majoritatea liderilor de organizații.

Referitor la situația din PNL și la faptul că astăzi se cere demisia lui Florin Cîțu, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța a declarat pentru ZIUA de Constanța:

„Ținând cont de context, acest subiect nu îl comentez în afara forurilor statutare până la data Conferinței naționale“.

Potrivit surselor politice, dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL vor convoca vineri dimineața ședințe ale Birourilor pemanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraodinar pe 10 aprilie.

Vă reamintim, la ultimul Congres, filiala Constanța și în special primarul Vergil Chițac și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu l-au susținut pe Cîțu să devină președinte al Partidului Național Liberal.

Este interesant de văzut cum se vor poziționa cei doi în actuala conjunctură din PNL.
 
Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Se cere astazi demisia lui Cîțu. Ce spune Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța
 

Tags: Vergil Chitac, Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii