Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța! Mai multe subiecte de interes public, abordate (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

26 Oct, 2023 13:00 1169 Marime text
USR Constanța organizează o conferință de presă în care vor fi abordate mai multe subiecte de interes public.

Participă președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion și Semiran Abdurafi consilier județean și președinte USR Mangalia. 

Stelian Ion vorbește despre iresponsabilatea Guvernul privind utilizarea banului public prin alocările făcute de premierul Ciolacu de la fondul de rezervă al executivului.

Totodată , Stelian Ion mai spune că Guvernul Ciolacu întârzie prea mult prezentarea noii legi a salarizării în sectorul bugetar.

"Promisiunea că n uoua lege va fi gata în luna iulie și va fi trimisă în Parlament în septembrie s-a dovedit o minciună. Este timpul ca Marcel Ciolacu să își asume public acest eșec și să prezinte un nou calendar pentru redactarea legii", afirmă acesta.

„Vedem că sunt periclitate bursele, proiectul Masa Caldă, despăgubirile pentru imobilele preluate abuziv în perioada comunistă de statul român. ANRP nu mai poate emite titluri de plată. Sunt chestiuni de lipsă de respect ale Guvernului față de cetățenii acestei țări“ - a precizat Stelian Ion. 

De asemenea,deputatul avertizează că statul român are o dublă măsură fata de cetățeni.

„În timp ce unii primesc salarii imense/pensii speciale/ stipendii in Consilii de Administrație, cei mai mulți dintre români abia trăiesc de la luna la luna. Trebuie să avem un echilibru în ceea ce privește banul public“ -  amenșionat Stelian Ion. 

Stelian Ion vorbește și despre situația de pe plan local și a anunțat ca vor merge astăzi sa se întâlnească cu cetățenii de pe Cuza Vodă deoarece nu este normal ce se întâmplă acolo. 

De asemenea Stelian Ion a criticat modul în care Vergil Chitac si-a anunțat candidatura. 

„A făcut-o prin vocea viceprimarului. De ce? Pentru ca ori este jenat sa dea ochii cu constănțenii și sa le vorbească despre planurile sale ori se teme de reacția cetatenilor" - a mai menționat Stelian Ion. 


Semiran Abdurefi vorbește despre doua construcții de la Mangalia construite fără autorizație de construcție. 

„Aceste construcții ar aparține finului fostului primar de la Mangalia, Zanfir Iorgus“ - menționează Semiran Abdurefi.

„Inspectoratul de Stat în Construcții cere Instituției Prefectului sa anuleze în Contencios administrativ autorizațiile de construire emise ilegal pentru construcțiile de pe taluzul din Mangalia.
Semiran Abdurefi, consilier județean USR: “Se împlinește aproape 1 an de când ne luptăm să oprim construcțiile ilegale de pe taluz-faleză Mangalia. Cum pentru noi contează să livrăm rezultate și nu gargară ieftină de falși salvatori ai Mangaliei, am folosit toate pârghiile legale pentru opri construirea celor doua hoteluri de pe taluz, care s-au edificat fără avize și autorizații. Așa cum spuneam și atunci, beneficiarii acestor construcții sunt patronii SC Eco Corsa SRL - familia Octavian și Liliana Daniela Becheru, finii fostului primar Zanfir Iorguș.
În urma sesizărilor USR Mangalia, către Garda de Mediu, răspunsul a fost clar: construcția nu are aviz, iar beneficiarului șantierului i-a fost aplicată o sancțiune de 60.000 de lei. În plus, proiectul imobiliar nu deține nici avizul Apelor Române, întrucât acesta ar fi încălcat prevederile Legii 280/2003, privind Gospodărirea Integrată a zonei costiere, care stipulează, clar că, în spațiul cuprins între 50 și 150 de metri de la linia cea mai înaintată a mării, în funcție de lățimea costieră, sunt interzise orice construcții definitive. Spațiul pe care se construiește în fața Hotelului Corsa are numai 22 de metri liniari până la apa mării!“ - se arată într-o postare a USR Constanța pe pagina de Facebook.

Dat fiind că s-a înființat o formațiune politică recent pe plan local, pentru a pune punct speculațiile din piata (n.r. o parte dintre fondatori sunt foști membri usr-plus) , Stelian Ion a spus că acest partid categoric nu reprezintă un satelit al  USR Constanța și a adaugat că orice cetățean poate activa acolo unde se regăsește. 



Citește și: 

Deputatul Stelian Ion„Parlamentarii USR nu vor vota pentru păstrarea pensiilor speciale"!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii