Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Administrația Canalelor Navigabile anunță astăzi demararea lucrărilor de modernizare și extindere a porturilor Luminița și Ovidiu

ro

22 Nov, 2023 11:11 1463 Marime text





UPDATE 3: La final, se poartă discuții pe marginea proiectului.

"Voi face tot ce este posibil să ajut să rezolvăm alimentarea cu apă în Luminița", a mai spus Goidea, directorul general al CN ACN, în cadrul discuțiilor.


Totodată, se va retehnologiza ecluza de la  Năvodari. De asemenea,  se vor moderniza și porturile Medgidia și Basarabi, s-a mai precizat în cadrul evenimentului de azi.

Legat de malul de la Cumpăna, Florin Goidea a declarat ca se vor monta o serie de conducte.

Prefectul Coșa spune că aproape 100 de case aveau și foloseau haznale. Suprapus cu faptul că rețeaua de canalizare a fost înlocuită/ reparată pe bucăți.

„Prăbușirea nu mai este posibilă! Problema poate reapărea dacă nu se respectă reglementările”, a mai precizat prefectul.


UPDATE 2: Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat,  printre altele, că aceste proiecte sunt foarte importante.
De asemenea,  acesta a mulțumit conducerii ACN SA pentru activitatea depusă.


UPDATE1: Florin Goidea, director general al CN ACN, a declarat pentru Ziua de Constanța: 

„Proiectele europene sunt extrem de importante pentru dezvoltarea capacității. Este portul Ovidiu, care pentru malul  drept facem o reabilitare, iar pe malul stâng, efectiv facem un port nou. Iar la Luminița facem o dezvoltare mare a portului respectiv, deoarece atât timp cât avem infrastructură putem oferi clienților potențiali  locuri de operare și toate acestea duc la creșterea capacității, mai ales că avem un trafic foarte intens, în ultima vreme, pe canal. A crescut anul acesta cu 27% aproximativ, marea majoritate sunt mărfuri ucrainene, deci canalul s-a dovedit vital, atât pentru transportul de mărfuri, cât și pentru portul Constanța. Acum sunt foarte multe cazuri când funcționează toate cele patru ecluze”

 
  • Administrația Canalelor Navigabile SA anunță astăzi demararea lucrărilor de modernizare și extindere a porturilor Luminița și Ovidiu  

Miercuri, 22 noiembrie 2023, la Hotelul Continental, din strada Mircea cel Bătrân, nr. 39-41, are loc conferința de presă prilejuită de demararea lucrărilor aferente proiectelor „Modernizare și extindere capacitate de operare în portul Luminița” și „Modernizare și extindere capacitate de operare în portul Ovidiu“.

La conferință  participă directorul general al CN Administrației Canalelor Navigabile SA, Florin Goidea, dar și echipa de implementare a proiectelor.

Potrivit organizatorilor, se vor aborda teme precum finanțarea proiectelor, prezentarea generală a acestora, precum și rezultatele așteptate la finalizarea lucrărilor de execuție.

La eveniment participă și prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa și șeful Departamentului Proiecte Europene, Moren Abdurafi, Dumitru Chiru. primarul Comunei Lumina, De asemenea,  la eveniment sunt prezenți și reprezentanții Primăriei Corbu.

Citește și
CNACN SA a bătut palma cu o firmă din București. Ce prevede contractul (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii