Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO O nouă hotărâre CJSU a fost votată la Constanța. Prefectul județului, soluții pentru campania de vaccinare

ro

04 Aug, 2021 12:48 3247 Marime text
  • Astăzi, în fața sediului Instituției Prefectului, au loc declarații de presă susținute prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa, directorul DSP Constanța, Cristina Schipor și inspectorul șef al IPJ Constanța, chestor Constantin Adrian Glugă.

Declarațiile au  ca subiect măsurile prevăzute de hotărârea CJSU nr. 112, care a fost  votată astăzi. Se discută despre acțiunile preventive pe care instituțiile locale le vor lua pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, dar și ce măsuri se pot lua pentru a încuraja campania de vaccinare.

Motivul ședintei a fost trendul pe care o are rata de incidență in judet si muicipiu. In judet prefectul a anuntat o incidență de 0.12 pe judet si 0.18 in municipiu.

In consecinta astăzi in CJSU am propus si colegii au votat in favoarea masurilor care urmeaza sa fie aprobate. In locurile publice sa se intensifice controalele, cat si in mijloace de transport si nu numai, a precizat Coșa.


Primăriile trebuie să facă acțiuni de diseminare privind campania de vaccinare și să pună la dispozitie un spațiu pentru echipele mobile care vor merge în fiecare sat din județ.
 

Cele mai importante aspecte prevăzute de Hotărârea nr. 112 a CJSU:

- se reevaluează încadrarea județului Constanța la o rată de incidență mai mică sau egală cu 2/1.000 locuitori;
- primăriile din județ vor comunica CJSU până vineri, la ora 12:00, hotărârile adpotate de CLSU-uri pentru dispunerea de măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2;
- autorizarea și avizarea de evenimente de către U.A.T.-uri (mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte etc.), se va face respectând strict prevederile HG 730/2021;
- în fiecare luni, primăriile vor informa Instituția Prefectului cu privire la evenimentele pe care le-au avizat;
- CLSU-urile vor dispune acțiuni organizate pentru accelerarea ritmului campaniei de vaccinare. Pentru acest demers, compartimentele de specialitate din cadrul primăriilor vor informa cetățenii și vor oferi explicațiile necesare. De asemenea, autoritățile locale trebuie să identifice și să pregătească spații adecvate pentru vaccinare, care vor fi puse la dispoziția echipelor mobile;
- structurile MAI, ITM Constanța, DSP Constanța și DSVSA Constanța vor intensifica acțiunile de control privind respectarea prevederilor din HG 730/2021, cu precădere în mijloace de transport în comun, în spații închise și la evenimentele cu număr mare de participanți.







 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii