Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Simpozion de 1 decembrie la MINA Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

29 Nov, 2023 10:58 1276 Marime text
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Consiliul Județean Constanța, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România – filiala Constanța, sărbătoresc Ziua Națională a României, alături de elevii din județul Constanța.
 
Astfel, astăzi, 29 noiembrie 2023, de la ora 11:00, la MINAC, în Sala „Ovidiană” are loc  Simpozionul 1 Decembrie – Ziua Națională a României. Iuliu Maniu în memoria contemporanilor.
 
Moderatorul evenimentului va fi Lavinia Dumitrașcu, asistată de Luca Voinea de la Școala Gimnazială nr. 22 „I.C. Brătianu”.

 „Despre evenimentele ce au dus la Marea Unire, despre Iuliu Maniu – una dintre personalitățile Unirii -, despre ceea ce înseamnă, pentru noi, românii, acest moment istoric vor vorbi: dr. Lavinia Dumitrașcu - cercetător științific la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa și Luca Voinea - Școala gimnazială nr. 22 „I.C.Brătianu”.
 
Din sufletele lor, copiii de la Grădinița „2 Pitici”, de la Școala gimnazială nr. 22 „I.C.Brătianu”, de la Colegiul Național de Artă „Regina Maria” și Ansamblul folcloric „Cartalu” de la Școala gimnazială Vulturu vor aduce un omagiu artistic”, se arată în comunicatul transmis de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

UPDATE: ora 11.00

În deschiderea eventimentului ia cuvântul Lavinia Dumitrașcu, cercetător științific la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa . 

Aceasta poartă un dialog cu copiii despre istoria Zilei Naționale. 

În continuare este intonat imnul național. 

Doi copii au venit lângă Lavinia Dumitrașcu, fiind asistenții ei, iar în fața publicului vin copiii de grădiniță care se așează în semicerc. 

Citește și: 

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța pregătește un simpozion pentru celebrarea Zilei Naționale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii