Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța pregătește un simpozion pentru celebrarea Zilei Naționale

ro

28 Nov, 2023 10:26 793 Marime text
Foto: MINAC

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Consiliul Județean Constanța, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România – filiala Constanța, sărbătoresc Ziua Națională a României, alături de elevii din județul Constanța.
 
Astfel, mâine, 29 noiembrie 2023, de la ora 11:00, la MINAC, în Sala „Ovidiană” va avea loc  Simpozionul 1 Decembrie – Ziua Națională a României. Iuliu Maniu în memoria contemporanilor.
 
Moderatorul evenimentului va fi Lavinia Dumitrașcu, asistată de Luca Voinea de la Școala Gimnazială nr. 22 „I.C. Brătianu”.
 
„Despre evenimentele ce au dus la Marea Unire, despre Iuliu Maniu – una dintre personalitățile Unirii -, despre ceea ce înseamnă, pentru noi, românii, acest moment istoric vor vorbi: dr. Lavinia Dumitrașcu - cercetător științific la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa și Luca Voinea - Școala gimnazială nr. 22 „I.C.Brătianu”.
 
Din sufletele lor, copiii de la Grădinița „2 Pitici”, de la Școala gimnazială nr. 22 „I.C.Brătianu”, de la Colegiul Național de Artă „Regina Maria” și Ansamblul folcloric „Cartalu” de la Școala gimnazială Vulturu vor aduce un omagiu artistic”, se arată în comunicatul transmis de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii