Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:32 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Mare Nostrum. Acțiune de igienizare pe plaja Obelisc din Costinești. Participă și reprezentanta Comisiei Europene în România (galerie foto+video)

ro

29 Sep, 2021 12:46 791 Marime text
Astăzi, începând cu ora 12.00,  ONG Mare Nostrum desfășoară o  acțiune de igienizare pe plaja Obelisc din Costinesti. La acțiune participă inclusiv șefa Reprezentanței Comisiei Europene din România, Ramona Chiriac, împreună cu 40 de persoane din partea comisiei.
 
Mare Nostrum este o asociaţie non-profit, apolitică şi independent ecologistă din Constanţa, înfiinţată în 1993 la iniţiativa unor tineri specialişti, din diferite domenii legate de cercetarea marină şi protecţia mediului, care au realizat că ştiinţa singură nu poate rezolva gravele dezechilibre ecologice apărute în regiunea Mării Negre.

UPDATE: ora 12.45

„Noi facem aceste igienizari în fiecare an pentru a vedea diferența între începerea sezonului estival și finalul acestuia. De regulă în primăvară este mai curat,venind după sezonul de iarna si igienizarea pe care noi o facem în toamnă. Anul acesta in sezonul de primăvara am gasit peste 5500 de deseuri. Am ales plaja de la Costinești datorită faptului că pe durata verii a fost una dintre cele semnalate cu cele mai multe deseuri. În general cele mai mari cantitati sunt deseurile de plastic, precum pahare,sticle,betisoare pentru amestecat. Mucul de tigara este unul dintre cel mai prezent. Prezența acestor gunoaie pe plaja denota o lipsă de educație“ - a declarat pentru ZIUA de Constanța, Anca Gheorghe din cadrul ONG Mare Nostrum. 

  UPDATE: 2

„Ne aflăm astăzi aici pentru a marca un eveniment pe care Comisia Europeană îl organizează anual din dorința de a trage un semnal de alarmă cu rpivire la situația habitatului marin, a poluării apelor. Așa cum știm deja, acest semnal de alarmă nu are un singur semn de exclamație la sfârșit ci foarte multe. Așadar, proiectul de astăzi este despre ceea ce lăsăm în urmă literalmente și ne uităm în jur și vedem că situația ar putea fi alta, dar și ceea ce lăsăm în urmă ca proiecte și soluții pentru viitor. Soluția noastră europeană pentru viitor se numește Pactul verde, prin care dedicăm 40% din cele peste 80 de miliarde de euro pentru proiectele de mediu. România are 12 miliarde de euro pentru proiecte de mediu. Suntem aici pentru a ne asuma individual și colectiv faptul că poluarea marină este ceva ce ține de oameni și atunci soluțiile nu pot fi găsite decât la nivel nostru, al oamenilor“ - a declarat Ramona Chiriac, șefa reprezentanței Consiliului European în România. . 


Mai multe detalii despre activitatea ONG Mare Nostrum puteți găsi pe pagina oficială de Facebook.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii