Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE-TEXT Elevii mirciști, premiați pentru rezultatele obținute la Concursul Internațional de Creație „Marco e Alberto Ippolito" (galerie foto)

ro

13 Oct, 2021 13:05 1929 Marime text

  • În ciuda condiţiilor dificile datorate crizei sanitare, organizatorii au reușit să readucă în inimile tuturor speranţa normalităţii, oferind elevilor și profesorilor șansa de a participa la activităţi frumoase, alături de personalităţi contemporane care activează în domenii diverse. 
Astăzi are loc premierea elevilor de la Liceul Național Mircea cel Bătrân pentru rezultatele obținute în cadrul Concursului Internaţional de Creaţie „Marco e Alberto Ippolito”.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat în Italia, la Reggio - Calabria. 

Iniţiat în 2002, concursul și-a derulat momentul final, cel al premierii, în Italia, mai puţin în 2018 și 2019 când festivitatea s-a desfășurat în România, fiind găzduită de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. Şi în acest an elevii mirciști au cules roadele muncii lor, aducând acasă premii importante.

Elevii mirciști au avut ocazia să se întâlnească cu personalități importante care să le trezească și mai mult interesul pentru studiu în domenii diverse, precum: Ettore De Conciliis (artă), Pasquale Versace ( știință), Eugenio Gaudio (educație), Anna Barbaro (sport), Francesco Guri (Cittadino Europeo).

„Am fost singurul liceu care s-a bucurat de organizarea aici, în Constanța, în 2018-2019 a acestui concurs internațional. Cu această ocazie au fost profesori străini pentru cateva zile în liceul nostru și au asistat la activitatile noastre.

Spiritul olimpic spune că cel mai important este să participi, nu să câștigi”, spune Vasile Nicoară, directorul liceului.

 „Ne mândrim cu elevii noștri, consider că ne-am reprezentat cu onoare țara, nu doar liceul, fiind pe podium la toate secțiunile. 

Am avut 5 participanți în Italia, care au prezentat sinteza a ceea ce am pregătit aici, în liceu. 

Au avut ocazia să se întânească cu alți elevi ai Uniunii Europene. 

Aș putea povesti ore în șir despre proiectul acesta drag inimii mele", menționează coordonatorul proiectului, Irina Ermolaev.

Pe parcursul premierii, au rulat fotografii din cadrul acestui concurs.



Citește și: S-a încheiat cea de-a XIX-a ediţie a Concursului Internaţional de Creaţie „Marco e Alberto Ippolito“. Elevii mirciști au adus acasă premii importante
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii