Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT-VIDEO Ceremonie de certificare a detașamentului canadian, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

ro

08 Sep, 2021 11:03 2047 Marime text
  • În aceste momente, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu are loc ceremonia de certificare NATO a celui de-al cincilea detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România.
Ceremonia de certificare NATO a celui de-al cincilea detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană Întărită, va avea loc astăzi, 8 septembrie, începând cu ora 11.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Detașamentul canadian, format din aproximativ 140 de militari (piloți și personal tehnic) şi șase aeronave CF-188 Hornet, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO în următoarele trei luni, alături de militarii aparținând Forțelor Aeriene Române şi aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

UPDATE: În cadrul evenimentului sunt prezenți locotenentul general Fernando de la Cruz, comandantul Caoc Torrenjon, reprezentantul Forțelor Aeriene Regale Canadiene, generalul-maior Eric Kenny, ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet și secretarul de stat al MapN, Simona Cojocaru.

Locotenentul general Fernando de la Cruz: „Multe persoane din diferite țări participă la acest exercițiu. Este o modalitate prin care facem schimb de experiență cu militarii din cadrul Forțelor Aeriene Române. Este întotdeauana bine-venit ca aliații să demonstreze că pot conlucra din solidaritate. Suntem aici să ne sprijinim unii pe alții cât mai mult posibil.

Întotdeauna există situații în care trebuie să activăm alertele rapide și să-i interceptăm pe alții (n.r. în contextul interceptărilor navelor rusești). Amintiți-vă că suntem în perioadă de pace și suntem aici să oferim securitate, pentru NATO și pentru populație. Așadar mereu vom fi pregătiți să reacționăm în orice situație unde ar fi necesară implicarea noastră”.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii