Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Românii se mobilizează să ajute refugiații din Ucraina! Imagini grăitoare din Vama Isaccea. Bacul a sosit cu încă un grup de ucrainieni (GALERIE FOTO +VIDEO)

ro

27 Feb, 2022 17:05 2934 Marime text


Tragedia celor din Ucraina nu i-a lăsat insensibili pe români. 


Aceștia sunt solidari cu ucrainieii, iar imaginile din vama Isaccea sunt absolut grăitoare. 


Românii - care susțin independența și suveranitatea Ucrainei - au început să se mobilizeze pe rețelele de socializare pentru a-i ajuta pe refugiați cu orice este posibil: cazare, haine, alimente sau bani.



Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a aflat în vizită de lucru la Isaccea, județul Tulcea.



Alături de el este prefectul Alexandru Dan Munteanu, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, dar și reprezentanți ai ISU Tulcea și IPJ.

„Organizarea este foarte bine făcută. (...) cortul va fi suplimentat. Sunt mai multe corturi unde sunt aproape 100 de persoane care așteaptă prelucarea documentelor de către IGI. În afara locurilor de frontieră, (...) există loc foarte bine organizat, unde sunt cazați temporar.

Fluxul este posibil să se mărească”, spune Raed Arafat.




În vama Isaccea se află și de la Ambasada Thailandei în România o doamnă aici care asteapta un prim grup de 41 de thailandeze.




 Sunt mult mai mulți thailandezi prinși în Ucraina dar le este teama să plece pentru locurile de muncă.  Oficiali ai ambasadei sunt o parte acolo, și vor veni o odată cu primul grup, iar zilele următoare vor mai veni. 

O fetița este ostenită cărându-și bagajele la vama Isaccea, județul Tulcea.


Orice ajutor este important pentru ei în aceste momente! 


Platforma „Ucraina - Împreună ajutăm mai mult”, unde se centralizează toate ofertele de ajutor pentru refugiații din Ucraina care ajung în România, este disponibilă pe site-ul Guvernului.



Solidaritatea nu are nici vârstă și nici sex. 


Un suflet micuț se află alături de părinții voluntati în Vama Isaccea.


Bacul circulă cam la două ore. Cei care vor veni acum sunt așteptați cu pături, mâncare, haine, medicamente și ce mai au aceștia nevoie. Voluntarii sunt pregătiți să îi întâmpine pe oamenii care vin din Ucraina, alături de ISU și Poliția de Frontieră, să le ofere ajutor celor care trec în aceste momente prin niște clipe crunte. 


41 de femei din Thailanda se află la graniță. 20 au urcat în bac, iar restul de 20 așteaptă transportul următor.


În jurul orei 17.50, au început să coboare primele persoane din cap. Sunt foarte mulți copii. Sunt și bătrâni, familii. 


Nici necuvântătoarele nu au rămas În Ucraina! O femeie a venit cu câinele ei. Refugiații sunt acum conduși către corturi. 


Persoanele din Thailanda sunt preluate separat. Iar mâine vor pleca cu avionul în Thailanda. Și mai mulți thailandezi vor veni în zilele următoare. Oamenii primesc apă și mâncare. Grupul de zeci de thailandezi au fost condiuși de pompieri la reprezentantul ambsadei pentru a fi duși la Otopeni. 


O familie care locuia de 16 în Odessa, a plecat fără să știe unde se îndreaptă.



Foarte mulți din cei sosiși cu bacul vor tranzita către prieteni și vârste din alte țări. Oamenii sunt foarte revoltați de ce se întâmplă în Ucraina. Și -au lăasat în urmă rude prieteni. E o agitație continuă la punctul de trecere de la Isaccea. Oamenii vor să fie în siguranță. 

În jurul orelor 19.30, frigul a început să se intsureze treptat în Vama Isaccea. 




Așa cum se poate vedea în imagini, oamenii s-au acoperit cu pături. Pentru aceștia se pregătesc radiatoare și calorifere. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii