Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:16 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Comandamentul Sezon Estival 2021, organizat de ANSVSA, la final. Ce spun oficialii prezenți la Constanța

ro

27 Aug, 2021 15:02 909 Marime text
  • Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor Constanța organizează o ședință de închidere a Comandamentului Sezon Estival 2021.

Ședința are loc la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

La eveniment participă: Președinte - Secretar de Stat al ANSVSA, Dr. Robert Chioveanu, oficiali din cadrul ANSVSA, Directorul executiv al DSVSA Constanța, Dr. Ionuț Iusco și medici veterinari oficiali.

Alaturi de mine am astazi echipa formata din Liviu Rădălesne si Iecobici Dragomir, doctorii care au verificat in cele 3 serii (17 iulie-prezent) alaturi de domnul Ionut Iusco si colegii medici veterinari arondati in cele 7 zone din Constanta, cat si colegii veniti din alte judete. Coordonarea activității comandamentului s-a realizat de la ANSVSA si de la DSV Constanta pentru cele 21 echipe, a spus ChioveanuPrimele unitati care au fost inspectate au fost blocurile alimentare din taberele școlare. Am vrut sa fie sigure unitatile pentru copii, a spus Chioveanu

Nu au fost identificate probleme, desi acum două săptamani a fost anuntata ca o intr-o tabără din Costinești au fost probleme. Au fost facute verificari si nu au identificat probleme. 

Anul acesta am verificat din nou unitatile unde anul trecut au fost probleme. Controalele s-au realizat zilnic, inclusiv in zilele de sâmbătă si duminica. Fiecare echipa a verificat 4-5 unitati pe zi, a adaugat președintele.


Tabere - Cinci obiective - 60-80-250 de copii 10.000 lei. S-a constatat nerespectarea normelor de igienă.

Restaurante - au fost verificate 506 obiective, 123 baruri, 165 fast fooduri. S-au aplicat sancțiuni în valoare de 1.392.200 lei la un număr de 164 de unitati.

O altă categorie importanta sunt tonetele, rulotele, standuri - au fost controlate 149 de tonete și s-au aplicat zece  sancțiuni în valoare de 76.200 lei.

Nu a fost înregistrat niciun episod de toxiinfecție alimentară care sa pună în pericol oamenii.

25% din unitatile de alimentatie publica isi schimba an de an locația fara a anunța ANSVSA acest aspect, ceea ce ingreuneaza controlul.

30 de restaurante sunt in total pe litoral care au ca obiectiv bucătăria pescareasca, in crestere mare pe litoral si frecventate de turisti.

Au existat 12 sesizări efectuate prin apeluri call center. Doar șase au fost confirmate.

Cele mai multe neconformități s-au înregistrat în Eforie, Costinești, Vama Veche și Năvodari.

Activitatea a fost interzisă la o rulota și un restaurant din Năvodari.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii