Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii UDTR au vorbit despre Luna Ramazan și Bayram Ajutoare pentru credincioșii musulmani, în prag de sărbătoare

ro

26 Jul, 2014 00:00 2536 Marime text
Liderii Uniunii Democrate Turce din România au susținut, vineri, o conferință de presă în cadrul căreia au transmis un mesaj de felicitare către întreaga comunitate cu prilejul Ramazan Bayram-ului, care se va sărbători în perioada 28 - 30 iulie. Potrivit președintelui UDTR, Fedbi Osman, cu ocazia acestei sărbători, duminică, 27 iulie, va avea loc o acțiune în cadrul căreia vor fi donate pachete cu alimente pentru credincioșii musulmani din diferite localități din Dobrogea. La acțiunea organizată de Ambasada Republicii Turcia la București, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Asociația Oamenilor de Afaceri Turci vor participa și reprezentanți ai Uniunii Democrate Turce din România și ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România. Se vor împărți pachete în localități precum Fântâna Mare, Independența, Cobadin, Medgidia, Cernavodă, în ultimul oraş urmând a fi servită și tradiționala cină de iftar. La acțiune urmează a participa și Ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Ömür Șölendil. În prima zi de Bayram, așa cum au anunțat liderii UDTR, la un restaurant din Constanța va avea loc o recepție oferită de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța cu prilejul acestei sărbători.

Președintele Osman Fedbi și deputatul UDTR, Iusein Ibram, au vorbit, în cadrul conferinței de presă de vineri, despre semnificația Lunii Ramazan, care urmează a se încheia la finalul acestei săptămâni, trecând în revistă și câteva dintre tradițiile comunității turce din Dobrogea, specifice acestei perioade. La conferința de presă organizată de UDTR a participat și secretarul general al uniunii, Ervin Ibraim.

Un alt subiect adus în discuție de liderii UDTR la conferința de presă a fost absența investitorilor turci din Dobrogea. Președintele și deputatul Uniunii Democrate Turce din România și-au manifestat regretul că, din diferite motive, investitorii turci nu au reușit până acum să dezvolte prea multe afaceri în Dobrogea, cu precădere în județul Constanța, mai ales în condițiile în care, potrivit declarațiilor lor, ei au avut câteva tentative de a consolida legături în vederea derulării unor astfel de proiecte economice. Atât Fedbi Osman, cât și Iusein Ibram au precizat că din partea investitorilor turci a existat interes în acest sens pentru a dezvolta afaceri în Dobrogea, dar una dintre piedici a venit din partea unor reprezentanți ai autorităților locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii