Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţie ... fără strigători! (video)

ro

16 Sep, 2010 00:00 2000 Marime text

Hotelul Mamaia nu pare să prezinte interes ptr investitori, dacă e să ne luăm după faptul că la licitaţia organizată pentru vânzarea lui nu s-a prezentat niciun cumpărător. Singurul activ turistic de cinci stele deţinut pe litoral de statul român a fost scos la vânzare cu un preţ de pornire de aproape patru milioane de euro. Un preţ uriaş, spun experţii imobiliari şi agenţii de turism, având în vedere capacitatea redusă de cazare.

Astfel Complexul Hotelier Mamaia rămâne, cel puţin momentan, în ograda  Ministerului Turismului.
Complexul hotelier Mamaia are 24 de camere şi apartamente şi un teren aferent de peste două mii de metri pătraţi. Pe litoral mai există încă trei hoteluri de cinci stele, toate aflate în proprietate privată - Rex şi Vega din Mamaia şi hotelul Saturn din staţiunea cu acelaşi nume. Licitaţia cu strigare trebuia să pornească de la 3,77 milioane de euro, fără TVA. Nimeni nu s-a arătat, însă, interesat.

Statul a scos la mezat şi vila turistică Mamaia, amplasată pe un teren de aproape 2.500 de metri pătraţi, cu un preţ de pornire de 1,1 milioane de euro, plus TVA. Dar nici aici nu s-au găsit clienţi!

Ministerul Turismului a început să scoată la vânzare activele şi participaţiile la firmele din domeniul turismului la care este acţionar, cum ar fi un pachet de acţiuni la Athenee Palace sau hotelul de cinci stele Mamaia de pe litoral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii