Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:10 09 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru sistemul de climatizare din sala tehnică APP Constanţa organizată de Romatsa, contestată la CNSC. Ce decizii au fost luate?

ro

01 Dec, 2022 11:41 642 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să admită în parte contestația formulată de Airco Grup SRL în contradictoriu cu RA ROMATSA – Administrația Serviciilor de Trafic Aerian și a dispus anularea deciziilor de respingere a ofertei depusă de Airco Grup și de desemnare câștigătoare a ofertei depusă de GCT General Clima Therm SRL, anularea raportului procedurii și a tuturor comunicărilor subsecvente acestora
  • CNSC a dispus continuarea procedurii prin reevaluarea ofertelor potrivit celor cuprinse în motivare și ulterior și desemnarea ofertei câștigătoare dintre ofertele admisibile, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii
  • Consiliul a mai obligat autoritatea contractantă la plata cheltuielilor de judecată conform facturii nr. 2055 din 27.10.2022, în valoare de 1.190 lei 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia  nr. 2423/C10/2623 la contestația înregistrată de către Airco Grup SRL, privind procedura simplificată, în vederea atribuirii contractului de lucrări/proiectare și executare, având ca obiect PT+CS+DE și execuție lucrări construcții-instalații „Sistem climatizare echipamente sala tehnică și operațională APP Constanța”, organizată de RA ROMATSA – Administrația Serviciilor de Trafic Aerian, în calitate de autoritate contractantă.
 
Firma contestatoare a solicitat:banularea comunicării rezultatului procedurii de atribuire nr. 18516/20.10.2022, publicată în SEAP la data de 21.10.2022 și a raportului procedurii din data de 20.10.2022;obligarea Autorității Contractante la reevaluarea ofertei contestatorului în sensul constatării conformității sale, precum și obligarea Autorității la reevaluarea ofertei GCT General Clima Therm SRL în sensul constatării neconformității sale și declarării ofertei ca inacceptabilă; obligarea Autorității Contractante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul litigiu, în temeiul dispozițiilor art. 26 alin. (9) din Legea nr. 101/2016.

În baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să admită în parte contestația formulată de Airco Grup SRL în contradictoriu cu RA ROMATSA – Administrația Serviciilor de Trafic Aerian și a dispus anularea deciziilor de respingere a ofertei depusă de Airco Grup și de desemnare câștigătoare a ofertei depusă de GCT General Clima Therm SRL, anularea raportului procedurii nr. 18382/18.10.2022 precum și a tuturor comunicărilor subsecvente acestora.

În temeiul prevederilor art. 26 alin. (5) din Legea nr. 101/2016, CNSC a dispus continuarea procedurii prin reevaluarea ofertelor potrivit celor cuprinse în motivare și ulterior și desemnarea ofertei câștigătoare dintre ofertele admisibile, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii.

În temeiul dispozițiilor art. 26 alin. (9) din Legea nr. 101/2016, Consiliul a mai obligat autoritatea contractantă la plata cheltuielilor de judecată conform facturii nr. 2055 din 27.10.2022, în valoare de 1.190 lei.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016 și poate fi atacată cu plângere, în temeiul art. 29 din același act normativ, în termen de 10 zile de la comunicare.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

ROMATSA achiziţionează servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie pentru aeroporturile din Constanţa şi Tulcea (document)

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii