Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru reamenajarea a zece locuri de joacă din municipiu în atenția CNSC. Prinsă din nou în off-said, Primăria Constanța, obligată să reevalueze oferta unui SRL

ro

10 Feb, 2023 00:00 1378 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie în urma unei contestații a rezultatului unei licitații  organizate de Primăria Constanța
  • Este vorba despre procedura simplificată, în vederea atribuirii unui contract de lucrări având ca obiect „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța – 10 locații”
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de Peisagistica Shri Garden SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Primăria Constanța
  • CNSC a anulat, în parte, raportul procedurii și actele subsecvente acestuia și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depusă de către Peisagistica Shri Garden SRL, de la etapa de verificare a DUAE
  • Decizia CNSC este obligatorie
  • Valoarea totală estimată a licitației demarată de Primăria Constanța în luna iulie 2022 este de 4.836.956.59 lei
  • Erau vizate locurile de joacă de pe strada Progresului, strada Arcului, strada Liliacului, B-dul IC Brătianu, Parc Doraly, Parc Poarta 6, strada Solidarității, strada Prieteniei, B-dul 1 Mai, Aleea Al. Gherghel și zona de agrement de pe strada Brizei
     
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 275/C3/43 din data de 06.02.2023 la contestația înaintată de Peisagistica Shri Garden SRL, cu sediul în Constanța, B-dul. Elisabeta, nr. 9, reprezentată legal prin Ioniță Sergiu, administrator, formulată împotriva raportului procedurii nr. 269432 din 28.12.2022 și a comunicării privind rezultatul procedurii nr. 269611/29.12.2022, documente emise de Primăria Constanța.

Constestația vizează procedura simplificată, organizată de municipalitate în vederea atribuirii unui contract de lucrări având ca obiect „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța – 10 locații”, ce a fost inițiată prin publicarea în SEAP a anunțului de participare simplificat nr. SCN1111641 din data de 28.07.2022.

Peisagistica Shri Garden SRL a solicitat la Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, anularea comunicării rezultatului procedurii nr. 269611/29.12.2022, respectiv toate actele care au stat la baza emiterii acestuia, precum și toate și oricare acte subsecvente; obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei depuse de către subscrisa, cu aplicarea corespunzătoare a documentației de atribuire și a prevederilor legale în materie precum și obligarea autorității contractante la continuarea procedurii de atribuire prin aplicarea, în mod corespunzător, a criteriului de atribuire, precum și emiterea unor noi comunicări privind rezultatul procedurii.

În baza documentelor depuse de părți, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de Peisagistica Shri Garden SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Primăria Constanța.

Totodată, CNSC anulează, în parte, raportul procedurii nr. 269432/28.12.2022 și actele subsecvente acestuia (inclusiv adresa nr. 269611/29.12.2022, prin care a fost comunicat către contestator rezultatul procedurii) și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depusă de către Peisagistica Shri Garden SRL, de la etapa de verificare a DUAE, cu respectarea documentației de atribuire, a prevederilor legale și a motivării aferentă prezentei în termen de 10 zile de la comunicare.

Decizia CNSC este obligatorie. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.

Valoarea totală estimată a licitației demarată de Primăria Constanța în luna iulie 2022 este de 4.836.956.59 lei.

Licitația viza reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța, 10 locații, situate pe strada Progresului, strada Arcului, strada Liliacului, B-dul IC Brătianu, Parc Doraly, Parc Poarta 6, strada Solidarității, strada Prieteniei, B-dul 1 Mai, Aleea Al. Gherghel și zona de agrement de pe strada Brizei.

Despre firma contestatoare, Peisagistica Shri Garden SRL
 
Compania Peisagistica Shri Garden SRL, fosta SHRI 2018 SRL cu sediul social în municipiul Constanţa, Bulevardul Elisabeta nr. 9, Camera nr. 3, judeţul Constanţa aparține familiei Ioniță.
 
Inițial, SRL-ul a fost deținut de Geany-Raimond Ioniță, fost lider PNL, apoi UNPR Constanța, care a rămas doar administrator în societate alături de fiul său, Sergiu.

Asociați firmei copiii lui Geany – Raimond, Sergiu și David Ioniță.
 
Ambii dețin câte 24 de părți sociale, având o cotă de participare la beneficii și pierderi de 50%.
 
Potrivit www.confidas.ro, compania a raportat in 2021 o cifră de afaceri de 15.175.426 lei și profit de 3.271.969 lei la aproximativ 100 de angajați.
 
Sergiu Ioniță mai deține și Pepper Salt & Garlic Gourment SRL dar și în Project Sistem Group Construct SRL.

David Ioniță deține la rândul său Delta Force Construction SRL și Pro Solution Group Development SRL.
 

Vă reamintim, recent, din dispoziția primarului Chițac, echipa de la Direcția Logistică - Achiziții Publice din cadrul Primăriei, reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL și în cadrul licitației pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța.

 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Se reia licitația pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța. Din dispoziția primarului Chițac se reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii