Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia organizată de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ naşte suspiciuni. Ce s-a întâmplat

ro

10 Jul, 2019 00:00 1949 Marime text
Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa este obligată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), prin decizia nr. 1088/c6/1100 din data de 5.07.2019, să anuleze procesele-verbale şi actele subsecvente din cadrul procesului de atribuire a unui contract pentru achiziţia de cartuşe pentru armament. Societatea care a formulat contestaţia a cerut şi anularea procedurii de atribuire, însă celelalte cereri din contestaţie au fost respinse ca nefondate de către CNSC.
 
Prin contestaţia nr. 10128/14.06.2019, transmisă prin e-mail, înregistrată la Consiliu sub nr. 22428/14.06.2019, formulată de către SC Transcarpat Sportours Internaţional SRL, cu sediul în Bucureşti, având domiciliul ales în vederea comunicării actelor de procedură la punctul de lucru din comuna Dobroieşti, sat Fundeni, reprezentată legal prin administrator şi director general Dinu Solojan, împotriva necomunicării procesului-verbal privind participanţii şi a rezultatului achiziţiei, precum şi a declarării câştigătoare a unei oferte care nu îndeplineşte cerinţele din specificaţia tehnică, de către Unitatea Militară 0608 Constanţa, cu sediul în localitatea Constanţa, în cadrul achiziţiei de „cartuşe cal. 40 mm cu efect IL”, cod CPV 35330000-6 muniţie (rev.2), nr. anunţ ADV1081837, s-a solicitat obligarea autorităţii contractante la adoptarea următoarelor măsuri de remediere:
- „emiterea comunicării privind participanţii şi privind rezultatul achiziţiei;
- anularea comunicării şi a tuturor actelor care au condus la decizia de stabilire a ofertei câştigătoare, a raportului achiziţiei şi a tuturor actelor subsecvente strict pentru partea corespunzătoare stabilirii ofertei câştigătoare;
- emiterea unui nou raport al achiziţiei cu excluderea ofertei declarate ca neîndeplinind cerinţele specificaţiei tehnice şi stabilirea unei alte oferte câştigătoare dintre cele admisibile;
- anularea achiziţiei dacă se constată că nu mai pot fi adoptate măsuri de remediere”.
 
De asemenea, contestatoarea solicită accesul la documentele dosarului achiziţiei publice format/depus la Consiliu în vederea formulării de concluzii scrise. Pentru cele constatate, în baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul decide: „Admite, în parte, contestaţia formulată de SC Transcarpat Sportours International SRL, cu sediul în Bucureşti, în contradictoriu cu autoritatea contractantă Unitatea Militară 0608 Constanţa, cu sediul în localitatea Constanţa, şi anulează procesele-verbale nr. 3541100/30.05.2019 şi nr. 3541100/1/30.05.2019 şi actele subsecvente acestora. Obligă autoritatea contractantă la continuarea procedurii de atribuire în cauză, cu reanalizarea ofertelor, raportat la caietul de sarcini/specificaţia tehnică, conform celor precizate în motivare, în termen de 15 zile de la comunicarea prezentei.
 
Respinge, ca rămasă fără obiect, solicitarea referitoare la comunicarea participanţilor şi la rezultatul achiziţiei. Respinge, ca inadmisibilă, cererea contestatoarei de obligare a autorităţii contractante la excluderea ofertei declarate câştigătoare. Respinge, ca neîntemeiat, capătul de cerere referitor la anularea procedurii de atribuire. Obligatorie. Împotriva prezentei decizii, se poate formula plângere, în termen de 10 zile lucrătoare”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii