Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea privind terenul pentru centura Constantei, in Monitorul Oficial

ro

24 Jul, 2010 00:00 2839 Marime text
varianta_ocolire.jpg

ÎnMonitorul Oficial al României, partea I, nr. 510/22.VII.2010, a fost publicată, în urmă cu două zile, Legea privind darea în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a unor suprafeţe de teren aflate în domeniul public al statului din administrarea Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas - Constanţa, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire a municipiului Constanţa“.

Potrivit legii adoptate de Parlamentul României, Institutul de Ovine şi Caprine Palas Constanţa a cedat Ministerului Transportului şi Infrastructurii pentru această investiţie majoră 1.557,78 de hectare, adică  141.993 de metri pătraţi.
De asemenea, în acelaşi număr al Monitorului Oficial al României a fost publicat şi decretul nr. 832 din 16 iulie 2010, semnat de preşedintele Traian Băsescu, pentru promulgarea legii privind darea în administrare a suprafeţelor de teren pentru varianta de ocolire a municipiului Constanţa.  

Demersurile pentru trecerea terenului necesar continuării variantei de ocolire a municipiului Constanţa în administrarea Ministerului Transporturilor au început încă din toamna anului trecut, după ce în luna martie 2009 a fost întocmită lista celor 395 de persoane fizice şi juridice care trebuie să cedeze statului 1.878.533 de metri pătraţi din Ovidiu, Constanţa, Cumpăna şi Agigea.

Varianta de ocolire a Constanţei va avea aproximativ 22 de kilometri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii