Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lege promulgată STS, integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în situaţiile de urgenţă

ro

09 May, 2022 13:32 1076 Marime text
Klaus Iohannis, foto: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, 9 mai, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 73/2020 privind desemnarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) ca integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

Legea are ca obiect de reglementare accesul autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă la servicii de comunicaţii critice, suplimentar faţă de accesul la servicii de telecomunicaţii speciale, pe perioada situaţiilor de urgenţă, în vederea asigurării unui management unitar eficient.

„La solicitarea autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă, STS furnizează structurilor de specialitate ale respectivelor autorităţi servicii de comunicaţii critice. Serviciile de comunicaţii critice sunt utilizate pentru acţiuni şi misiuni realizate pentru managementul situaţiilor de urgenţă", prevede legea.

Conform actului normativ, tipurile de risc, amploarea şi intensitatea situaţiilor de urgenţă pentru care autorităţile menţionate pot sa utilizeze servicii de comunicaţii critice se aprobă prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Actul normativ stabileşte cadrul legal pentru asigurarea îndeplinirii de către STS a calităţii de integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii