Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cincu, județul Brașov 900 de militari au fost evaluați la Dacian Lancer (FOTO+VIDEO)

ro

22 Sep, 2023 15:44 1032 Marime text

 
  • În perioada 11 – 22 septembrie, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov s-a desfășurat exercițiul „DACIAN LANCER 2023” (DALA23)
  • Aproximativ 900 de miliatri au fost implicați în exercițiul DALA23, care este un exercițiu de comandament tactic de nivel 2 - forțe terestre, care a urmărit evaluarea nivelului capacității de luptă a comandamentelor Brigăzii Multinaționale de Sud-Est, Batalionului 300 Sprijin și Batalionului 45 Comunicații și Informatică 
 
 
Potrivit MApN, în perioada 11 – 22 septembrie a.c., aproximativ 900 de militari și mijloace tehnice au participat la exercițiul „DACIAN LANCER 2023” (DALA23), care s-a desfășurat, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov.

„Militarii implicați în exercițiu fac parte din Comandamentul Multinațional de Divizie Sud–Est/HQ MND-SE, Comandamentul Multinațional de Brigadă Sud-Est/HQ MN BDE-SE, Batalionul 300 Sprijin, Batalionul 45 Comunicații și Informatică, Grupul de Luptă NATO din România cu Franța națiune cadru - ROU BG (FRA FN), Grupul de Luptă NATO din Bulgaria cu Italia națiune cadru - BGR BG (ITA FN), Brigada 2 Mecanizată din Bulgaria și Batalionul 2 Mecanizat din Portugalia”, precizează MaPN, printr-un comunicat.


DALA23, planificat și condus de Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, este un exercițiu de comandament tactic de nivel 2 - forțe terestre, care a urmărit evaluarea nivelului capacității de luptă a comandamentelor Brigăzii Multinaționale de Sud-Est, Batalionului 300 Sprijin și Batalionului 45 Comunicații și Informatică.

Reprezentanții MApN califică exercițiul militar ce s-a desfășurat în județul Brașov ca fiind un succes ce garantează că forțele aliate de pe flancul sud-estic sunt apte de a conduce planificarea și instrucția la nivel tactic.


 

„Succesul exercițiului a evidențiat abilitățile forțelor aliate de pe flancul sud-estic de a conduce planificarea și instrucția la nivel tactic, sprijinind astfel postura NATO de apărare colectivă și descurajare în contextul agresiunii Federației Ruse”, a declarat Comandantul HQ MND-SE, general maior Dorin Toma. 


În urma exercițiului „DACIAN LANCER 2023”, Comandamentul Multinațional de Brigadă Sud-Est/ HQ MN BDE-SE, Batalionul 300 Sprijin și Batalionul 45 Comunicații și Informatică au obținut recertificarea nivelului capacității de luptă, demonstrând încă o dată că sunt în măsură să își îndeplinească misunile încredințate, încheie sursa.
 
Sursa foto. MApN


Citește și

Ministrul apărării naţionale, întrevedere cu ambasadorul Italiei la București. Situația din regiunea Mării Negre, printre subiectele analizate


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii