Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce preţuri le poţi cumpăra şi când Băncile din Constanţa execută silit apartamente, case şi terenuri

ro

08 Jul, 2014 00:00 5673 Marime text
Apartamente, case de vacanţă, sedii de firme, terenuri, ansambluri rezidenţiale, toate fac parte din ofertele obţinute de instituţiile bancare în urma executărilor silite. Acestea reprezintă, pentru mulţi constănţeni, oportunităţi pe care nu le pot rata.

Potrivit site-ului executari.com, Garanti Bank a anunţat organizarea, pe data de 15 iulie, a unei proceduri publice pentru un imobil situat pe strada Făgetului, municipiul Constanţa. Participanţii la această licitaţie vor putea achiziţiona un teren intravilan de 150 mp şi construcţii cu două camere de locuit şi dependenţe, în suprafaţă construită la sol de 93,23 mp. Preţul de evaluare a bunului este de 57.750 de euro.

Aceeaşi instituţie bancară va mai desfăşura, pe 30 iulie, o licitaţie pentru valorificarea unui imobil situat în oraşul Năvodari, pe strada Câmpului nr. 12, compus dintr-un teren în suprafaţă de 624,993 mp şi construcţie tip P, cu patru camere de locuit şi dependenţe, în suprafaţă construită la sol de 128,27 mp. Preţul de pornire este de 53.505 euro. Imobilul este grevat de următoarele sarcini şi drepturi reale: dreptul de proprietate aparţinând garanţilor, ipotecă Garanti Bank SA, inclusiv interdicţiile de înstrăinare, grevare, închiriere, dezmembrare, comasare, construire şi demolare.

O altă bancă vinde, prin negociere directă, un imobil de 420 mp. Este vorba despre Volksbank, care a scos la vânzare o proprietate compusă dintr-un teren în suprafaţă de 420 mp şi o construcţie edificată pe aceasta, tip P+1+M, cu destinaţia locuinţă, având o suprafaţă construită la sol de 150,3 mp şi o suprafaţă utilă de 383,29 mp. Imobilul este situat în partea vestic-periferică a municipiului Mangalia, într-o zonă de vile, şi costă 89.000 de euro. Tot prin negociere directă puteţi cumpăra de la BCR (Banca Comercială Română) o casă de trei camere, cu suprafaţă utilă de 91 mp, anexe gospodăreşti, garaj şi teren în suprafaţă de 246 mp. Proprietatea este situată în Constanţa şi poate fi achiziţionată la preţul de 199.000 de lei.

Cum participi la licitaţie

Orice licitaţie de executare silită are un preţ de începere, care este, de regulă, cel la care bunul a fost evaluat. Dacă nu se vinde, la noua licitaţie preţul de pornire va cobori la 75% din cel la care a fost evaluat. Ca sa participi la o licitaţie trebuie să depui o cauţiune de 10% din preţul de vânzare minim. Cei interesaţi sunt obligaţi să depună într-un cont al băncii respective, până la termenul licitaţiei, 10% din preţul cerut, dovada ataşându-se la oferta de cumpărare. Toţi cei interesaţi de achiziţionarea unui astfel de bun trebuie să facă o oferta de cumpărare cu cel puţin cinci zile înainte de termenul fixat pentru licitaţie. În cazul în care nu câştigi licitaţia, vei recupera banii în urma unei cereri adresate executorului. În ziua licitaţiei, cea mai bună ofertă va fi declarată câştigătoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii