Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:29 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

KMG International, raport pentru anul 2017 Zhanat Tussupbekov - „Grupul a atins cel mai mare nivel al indicatorilor operaţionali şi financiari“

ro

07 Jul, 2018 00:00 900 Marime text
KMG International a publicat cel de-al patrulea raport de sustenabilitate, elaborat în conformitate cu standardele internaţionale (Global Reporting Initiative G4), anunţând în acest mod performanţele economice, sociale, de piaţă şi de mediu în zonele strategice de dezvoltare ale Grupului în anul 2017.
 
„În 2017, Grupul nostru a atins cel mai mare nivel al indicatorilor operaţionali şi financiari de la înfiinţarea Rompetrol şi a Rafinăriei Petromidia, după 10 ani de la preluarea de către KazMunayGas. Aceste rezultate sunt susţinute de progrese deosebite în zona sustenabilităţii - scăderea consumului de apă, scăderea indicelui de intensitate energetică, a emisiilor CO2, creşterea angajamentelor faţă de angajaţi, clienţi şi comunităţi. Aceste rezultate au fost obţinute de angajaţii noştri, prin dedicarea şi înalta lor expertiză, iar acest raport îşi propune sa îi pună în lumină pe oamenii succeselor noastre, împărtăşind cu publicul larg o parte din portretele şi poveştile lor“, a spus Zhanat Tussupbekov, CEO al Grupului.
 
Raportul de sustenabilitate arată rolul şi impactul companiei în economia românească, precum şi în alte ţări unde derulează operaţiuni semnificative (Bulgaria, Georgia, Republica Moldova), detaliind rezultatele obţinute în domenii precum guvernanţă corporativă, resurse umane (educaţie şi dezvoltare, siguranţă, diversitate, drepturile omului), managementul mediului (reducerea emisiilor, consumul de apă, activităţi de conservare a biodiversităţii), investiţii în comunităţile locale şi performanţa pieţei de desfacere.
 

Cel mai mic cost de producţie în ultimii zece ani

 
Performanţele unităţilor de producţie. Rafinăria Petromidia a realizat cel mai mic cost de producţie în ultimii zece ani, permiţând o disponibilitate operaţională şi mecanică semnificativă în timp ce a redus consumul de electricitate (o scădere cu 14% al indexului de intensitate) şi costurile de procesare cu 44%. Rafinăria Vega a înregistrat cea mai mare producţie de bitum din istoria sa - de 96 kilotone/an, precum şi cea mai scăzută pierdere tehnologică din istoria sa de 113 ani - 1,04% wt. În timp ce Divizia de Petrochimie a Grupului - singura unitate de acest gen din România - a început dezvoltarea unui nou tip de polimeri, companiile din unităţile de Retail şi Trading au urmat acelaşi trend pozitiv în ceea ce priveşte eficienţa mediului, cu o scădere de 34,2% a consumului de curent electric pentru Rompetrol Gas (divizia de tranzacţionare GPL a Grupului) şi o scădere de 4% a consumului total pentru Rompetrol Downstream (divizia de retail a KMG International, care include reţeaua de benzinării).
 

Fără incidente fatale în anul 2017

 
Nu s-au înregistrat scurgeri de produse petroliere în anul 2017, în timp ce emisiile CO2 ale Diviziei de Rafinare (platformele Petromidia şi Vega, împreună cu Divizia de Petrochimie) au scăzut cu 5% în comparaţie cu anul precedent. Din punctul de vedere al siguranţei la locul de muncă, ca urmare a implementării măsurilor ce au intervenit după incidentul de pe platforma Petromidia din anul 2016, nu s-au înregistrat incidente fatale în anul 2017. Mai mult, indicatorul LTI a scăzut de la 12 la 1, iar frecvenţa incidentelor soldate cu absenţa de la locul de muncă a fost redusă cu peste 90%.
 
La nivelul Grupului, au fost realizate mai mult de 30.000 de ore de cursuri de instruire în sănătate şi securitate la locul de muncă. Alte câteva aspecte de sustenabilitate evidenţiate pe parcursul anului 2017 de KMG International: 66% din colectivul Grupului este format din cetăţeni români, dintr-un total de 5.629 de persoane (numărul de angajaţi de la finalul anului), având 17 naţionalităţi; 100% din angajaţi au fost incluşi în programele de performanţă şi dezvoltare a carierei (numărul mediu de ore petrecute în instruire per angajat la nivelul Grupului este de 12,04 ore); 4,7 milioane de dolari - costul programelor de conformare cu cerinţele de mediu şi al activităţii de reducere a amprentei asupra mediului; rata de recuperare a deşeurilor în cadrul Rafinăriei Petromidia - 91%; Investiţii de un milion de dolari pentru proiecte comunitare doar în România.
 
Raportul a primit şi a integrat opinia independentă a Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare. KMG International utilizează sistemul de raportare GRI (Global Reporting Initiative), un sistem de referinţă recunoscut internaţional pentru bune practici. Grupul îndeplineşte cerinţele Directivei Comisiei Europene privind responsabilitatea corporativă, al cărei scop este creşterea nivelului de transparenţă în mediul de afaceri.

Despre KMG International

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Prin programul Grupului „Împreună pentru fiecare“, compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi a sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul acordat SMURD, Galei Societăţii Civile, Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu.
 
Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul controlează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti - cea mai veche rafinărie funcţională din România, construită în 1905, dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi trei staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite.
 
Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 15 miliarde de dolari în perioada 2007-2017.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii