Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:19 20 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis România, prima ţară din Europa unde se va implementa noua tehnologie americană de reactoare modulare mici

ro

29 Jun, 2022 17:55 2728 Marime text
Klaus Iohannis, foto: Administrația Prezidențială

Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat, miercuri, 29 iunie, că România este prima ţară din Europa unde se va implementa noua tehnologie americană de reactoare modulare mici.
 

„La selectarea aceasta s-a ajuns fiindcă în marja COP 26 de la Glasgow am avut o întâlnire cu domnul Kerry, însărcinatul special al Guvernului SUA pentru proiecte de prevenire a schimbărilor climatice, şi înainte au existat adunări, contacte între ministerele de resort, dar atunci ne-am hotărât împreună să mergem pe această cale.

România este prima ţară din Europa unde se va implementa noua tehnologie americană de reactoare modulare mici, deja se face primul pas, se merge spre o proiectare, după care vom implementa efectiv aceste reactoare.

Se ştie deja unde va fi amplasat primul reactor.

În afară de a avea noi acces la această tehnologie şi de a primi astfel de reactoare modulare, vom fi în situaţia după câţiva ani să producem noi astfel de reactoare şi să le punem la dispoziţia altor aliaţi şi parteneri.

Cu certitudine, dacă ne facem treaba aşa cum trebuie, vom deveni primul stat din Europa care implementează efectiv această tehnologie", a spus şeful statului, în marja Summitului NATO de la Madrid.


Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri şi joi, la Summitul NATO de la Madrid.

sursa - Agerpres 

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii