Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, despre dezvoltarea și modernizarea României

ro

28 May, 2021 13:19 1386 Marime text
  • Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut declarații de presă la Palatul Cotroceni.
Președintele a accentuat faptul că, astăzi, „știm că prin vaccinare și imunizare a cetățenilor putem stopa această pandemie”. 

„De acum, avem un obiectiv foarte precis. Construirea României post-pandemice. România post-pandemică este țara în care se investește masiv în infrastructură. Este țara cu școli sigure și dotate modern, cu laboratoare funcționale. Vom investi în învățământul dual. Este țara cu administrație digitalizată, cu companii de stat reformate, cu un sector privat bine dezvoltat și cu noi oportunități de dezvoltare.

Pentru a atinge toate aceste obiective, avem nevoie și de un plan coerent și de bani. Din fericire, le avem pe amandouă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care vom accesa bani europeni necesari dezvoltării României.
29,9 de miliarde de euro prin PNRR sunt disponibile pentru România, pentru 2021-2027. Aceste fonduri pot produce schimbări fundamentale în viața românilor”, informează Klaus Iohannis.


El a mai precizat că țara are nevoie acută de dezvoltare și modernizare.

„Am făcut primul pas, unul important, dar adevărata provocare de acum începe, pentru că implementarea la timp a tuturor componentelor care alcătuiesc acest plan este esențială”, mai spune acesta.


Președintele a declarat că efortul uriaș va însemna punerea planului în aplicare și finalizarea reformelor propuse și că, în acest fel, se poate construi proiectul unei generații, care să însemne schimbarea profundă a României.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii