Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kathleen Kavalec a fost confirmată de Senatul SUA ca viitor ambasador în România

ro

16 Dec, 2022 11:21 1264 Marime text


 foto: Facebook/ Guvernul RomânieiPlenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec, potrivit unui anunț al lui Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington.
 

Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Mai urmează un singur pas, formal, jurământul., este anunțul a fost făcut pe Facebook de Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.





Cine este Kathleen Ann Kavalec

Kathleen Ann Kavalec, diplomată de carieră cu rang de ministru-consilier, a fost, până în iulie 2022, șefă a misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, detașată de la Departamentul de Stat din 2019.

Ea ocupase înainte funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Kavalec are o experiență în diplomație de 36 de ani. Parcursul ei profesional cuprinde și poziții ca: director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franța;  ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, România; consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina; ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia (de două ori)., scrie libertatea.ro. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii