Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Ministrul Mircea Fechet începe turul parcurilor naționale. Vizită în Parcul Național Munții Măcinului (VIDEO)

ro

02 Sep, 2023 11:39 972 Marime text

foto: Ministerul Mediului
Ministrul Mircea Fechet s-a întâlnit ieri cu colegii de la Parcul Național Munții Măcinului la centrul de vizitare al Parcului, situat în comuna Greci, județul Tulcea.

"Deținem poate cele mai frumoase parcuri naționale din Europa și mi-am propus ca, în acest mandat de ministru, să le vizitez pe toate. Am început cu cel mai estic parc național al României și al Uniunii Europene, care m-a uimit prin unicitatea structurii și biodiversității sale, dar și prin dedicarea colegilor care lucrează aici.

Cred că vizitarea acestei zone spectaculoase trebuie să fie un obiectiv pentru toți românii iubitori de natură", a declarat ministrul Fechet. 


Despre Parcul Național Munții Măcinului 

Parcul Național Munții Măcinului este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a II-a IUCN (parc național, zonă specială de conservare), situată în partea sud-estică a României, pe teritoriul nord-vestic al județului Tulcea. Acesta a fost constituit în scopul conservării și valorificării științifice și turistice a zonei, dat fiind faptul că Munții Măcin reprezintă cea mai veche formațiune geologică din țară.

Aria naturală se întinde în nord-estul Podișului Dobrogei (în partea centrală a Munților Măcin) în județului Tulcea, pe teritoriile administrative ale comunelor Cerna, Greci, Hamacearca, Jijila, Luncavița și Turcoaia. Parcul este mărginit în partea estică de drumul județean DJ222A, care leagă satul Nifon de Luncavița.



Citește și:

Parcul Natural Munţii Măcinului, parte dintr-un proiect european de gestionare durabilă a pădurilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii