Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Mureş Salvamont avertizează asupra răcirii vremii în munţii Călimani şi Gurghiu; posibile avalanşe la peste 1.700 m

ro

08 Jan, 2024 18:51 625 Marime text
foto: Salvamont România
  • Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Mureş a avertizat, luni, asupra precipitaţiilor şi răcirii vremii în munţii Călimani şi Gurghiu, arătând că există pericol de avalanşă la înălţimi de peste 1.700 metri.
     
Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Mureş a avertizat, luni, asupra precipitaţiilor şi răcirii vremii în munţii Călimani şi Gurghiu, arătând că există pericol de avalanşă la înălţimi de peste 1.700 metri.

"În perioada următoare vremea se va răci constant în munţii Călimani şi Gurghiu. Stratul de zăpadă la altitudini de peste 1.400 de metri este între 50-120 de centimetri şi pericolul de avalanşă la altitudini de peste 1.700 de metri este de gradul 2 din 5 maxim posibil. În perioada următoare, în zona montană a judeţului Mureş vom avea şi ninsori. Dacă planificaţi ieşiri în zona montană a judeţului nu uitaţi să vă informaţi despre starea traseului ales, despre condiţiile meteorologice şi riscul de avalanşă. Echipamentul de iarnă este obligatoriu", a precizat Salvamont Mureş pe Facebook.


Cu avertizări de avalanşă sunt vizate vârfurile Pietrosul Călimanului (2.100 m), Bistricior (1.990 m), din Călimani, iar în munţii Gurghiului, vârfurile Saca Mare (1.777 m) şi Saca Mica (1.731 m).

În perioada sărbătorilor şi a vacanţei şcolare, echipa Salvamont Mureş a avut 21 de intervenţii, în care au fost salvate 27 de persoane.

"Am mai primit şi 23 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile", a menţionat Salvamont Salvaspeo Mureş. 



Citește și:
Aproape 80 de persoane au fost salvate de Salvamont de pe munte, în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii