Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Pește comercializat ilegal la un târg, identificat de jandarmii constănțeni

ro

02 Feb, 2020 11:10 2316 Marime text

Jandarmii constănțeni au depistat două persoane care comercializau peşte fără îndeplinirea condiţiilor legale, la un târg din județ.
 

O cantitate de aproximativ 100 kg de peşte comercializat ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii constănţeni în acest weekend, în urma executării unei acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ cu nerespectarea cadrului legal.

 
Potrivit Jandarmerie Constanța, sâmbătă, 1 februarie, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a depistat două persoane care comercializau peşte, fără a avea documente legale, în târgul din General Scărişoreanu.
 
Deoarece faptele sunt prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit),  jandarmii au întocmit procesele verbale de sesizare ce vor fi înaintate structurilor de poliţie, în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unor societăţi comerciale specializate.
 
„Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte, icre ori produse din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte”, transmit reprezentanții Jandarmerie Constanța.

Sursă foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii