Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Întâlnire între șeful Apărării din România cu ministrul de externe al Canadei, în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu

ro

08 Mar, 2022 17:42 1160 Marime text
generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, foto Facebook/Daniel Petrescu
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit luni, 7 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu ministrul de externe al Canadei, Mélanie Joly.

Cei doi oficiali au discutat despre situația regională de securitate, respectiv despre acțiunile de sprijin întreprinse de aliați pentru gestionarea crizei umanitare declanșată de războiul dus de Federația Rusă în Ucraina.

Potrivit MApN, șeful Statului Major al Apărării i-a mulțumit ministrului de externe pentru participarea camarazilor canadieni în cadrul comandamentelor NATO, dislocate în țara noastră, respectiv pentru participarea militarilor din Forțele Regale Aeriene Canadiene în cele cinci rotații ale detașamentelor în misiunile aliate de Poliție Aeriană Întărită din România.

În acest context, generalul Daniel Petrescu a apreciat relațiile excelente de cooperare ale militarilor români și canadieni, manifestate în misiunea sub egida ONU din teatrul de operații din Mali.

Canada este un membru NATO cu o contribuție consistentă la inițiativele de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre.

 „Prezența militarilor canadieni pe întreg spectrul de măsuri defensive ale NATO subliniază trăinicia legăturii transatlantice dintre aliați. Misiunile de Poliție Aeriană Întărită ale detașamentelor aeriene canadiene în țara noastră, începând cu anul 2014, confirmă angajamentul Canadei pentru apărarea spațiului aliat și interoperabilitatea forțelor aeriene române și canadiene”, a transmis generalul Daniel Petrescu.

Sursa foto: facebook/Daniel Petrescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii