Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Cluj Acțiuni ale polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Huedin și Secției 8 Poliție Rurală Huedin pentru combaterea delictelor silvice

ro

29 Sep, 2023 20:47 851 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IPJ Suceava
  • În scopul protejării resurselor forestiere, prevenirii și combaterii activităților economice de exploatare a masei lemnoase, respectiv tăiere de arbori, transport de material lemnos sau depozitare și comercializare de material lemnos în mod ilegal, polițiștii clujeni, împreună cu celelalte autorități abilitate în acest domeniu, efectuează constat acțiuni de supraveghere și control.
 
În scopul protejării resurselor forestiere, prevenirii și combaterii activităților economice de exploatare a masei lemnoase, respectiv tăiere de arbori, transport de material lemnos sau depozitare și comercializare de material lemnos în mod ilegal, polițiștii clujeni, împreună cu celelalte autorități abilitate în acest domeniu, efectuează constat acțiuni de supraveghere și control, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.
 
În ceea ce privește raza de competență a Poliției orașului Huedin și a Secției 8 Poliție Rurală Huedin, în primele 9 luni ale anului 2023, în cadrul acțiunilor au fost întocmite 111 procese verbale de constatare a contravențiilor silvice prin care s-au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 252.005 de lei.
 
În acest context a fost dispusă confiscarea unui volum de 613,99 m3 material lemnos, din care cherestea 164,38 m3, lemn rotund de lucru 313,16 m3 și lemn de foc în cantitate de 136,16 m3.
 
Totodată, în perioada de referință au fost întocmite 6 dosare penale privind infracțiunea de transport materiale lemnoase în volum de peste 10 m3 neînsoțite de documente specifice de transport, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 46/2008 (Codul Silvic). În cadrul acestor dosare penale au fost dispuse măsuri de indisponibilizare și ridicare, pe bază de ordonanță, a 6 mijloace de transport în valoare de peste 200.000 de euro, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Controale ale Poliției Locale Constanța. Ce au constatat (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii