Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Argeș Amendă de peste 8000 de lei pentru o șoferință care a parcat pe locurile pentru persoane cu dizabilități

ro

05 Mar, 2022 15:00 1549 Marime text
Echipaj de Poliție în misiune. Sursa foto: IPJ Bistrița NăsăudO femeie care a parcat mașina pe un loc destinat persoanelor cu dizabilită s-a ales cu o amendă uriașă după ce a făcut scandal în prezența polițiștilor. 

Potrivit IPJ Argeș, în ziua de 05 martie a.c., un echipaj mixt, format dintr-un polițist și un jandarm, din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, în parcarea unui centru comercial din Bradu, un autoturism staționat pe unul dintre locurile destinate persoanelor cu handicap, în care se afla o femeie.

Echipajul a procedat la legitimarea persoanei în cauză, care nu a prezentat documente care să ateste dreptul de a parca pe locul respectiv, iar în momentul în care i s-a comunicat faptul că va fi sancționată, a devenit recalcitrantă.

De asemenea, aceasta a refuzat să înmâneze polițistului documentele, conform OUG 195/2002.

„În urma celor constatate, s-au aplicat patru sancțiuni contravenționale, astfel:
- o sancțiune contravențională, în valoare de 4.000 de lei, conform Legii 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;
- o sancțiune, în valoare de 870 de lei, conform O.U.G 195/2002, pentru refuzul de a înmâna documentele, la solicitarea polițistului;
- două sancțiuni, în valoare totală de 3.200 de lei, conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

Reamintim faptul că, persoana în cauză are posibilitatea contestării proceselor-verbale de contravenție și aplicarea sancțiunilor, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestora“ - au precizat reprezentanții IPJ ARgeș. .

Sursa foto cu rol ilustrativ: IPJ Bistrița Năsăud
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii