Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii constănțeni vor asigura măsuri de ordine publică, la ceremonia de Bobotează

ro

05 Jan, 2020 12:15 2281 Marime text
Luni, 06 ianuarie, începând cu ora 11.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“  vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică, la ceremonia religioasă ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza). La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Județean Constanța, de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.
 
Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioşi.
 
Jandarmii constănțeni vor asigura şi măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului Constanța, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. Aceleaşi măsuri de ordine publică vor fi asigurate de jandarmii constănțeni şi pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită. De asemenea, militarii vor asigura şi paza sticlelor cu apă sfinţită începând din această seară.
 
Totodată, în perioada 05-06 ianuarie a.c.,  jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine la o serie de evenimente religioase  organizate cu ocazia Sărbătorii Botezului Domnului (Boboteaza).
 
Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală,  oamenii legii se vor afla în zonele în care se vor desfășura evenimentele programate în perioada următoare, vor purta discuţii cu cetățenii, le vor prezenta atribuțiile Jandarmeriei şi îi vor informa cu privire la respectarea normelor legale.
 
În această dimineață, jandarmii constănţeni sunt prezenţi în zona Catedralei Arhiepiscopale “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, unde va avea loc oficierea Slujbei Sfintei Liturghii, precum şi Slujba de Sfinţire a Apei.
     
Luni, 06 ianuarie, jandarmii vor avea în vedere asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza), ce vor avea loc la Medgidia, Rasova, Mihail Kogălniceanu și Piatra.

Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane, în zona de distribuire a apei sfinţite vor fi create culoare special amenajate, prin montarea gardurilor de protecţie.     
           
În aceste misiuni jandarmii vor coopera cu efective din cadrul I.P.J. Constanța,  I.S.U. Constanța și din cadrul Poliției Locale.
 
Având în vedere faptul că organizatorii estimează prezenţa unui număr mare de persoane la aceste evenimente, jandarmii constănțeni recomandă participanţilor:
-     să evite îmbulzeala spre zona sticlelor cu Agheasmă pentru a nu se creea busculade;
-     să respecte indicaţiilor organizatorilor și forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
-     să acorde atenţie bunurilor şi obiectelor personale;
-     să supravegheze copiii pentru a nu se pierde în mulţime;
-      să solicite sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului 112, în caz de urgenţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii