Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii constănțeni, la datorie cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

ro

23 Jan, 2022 16:41 1172 Marime text


Luni, 24 ianuarie, peste 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa vor asigura măsuri de ordine publică la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în scopul desfăşurării acestora într-un climat de ordine şi siguranţă, potrivit IJJ Constanța. 

Astfel, jandarmii vor fi prezenţi la festivităţile care se vor desfăşura în municipiul Constanţa şi municipiul Mangalia.

Reprezentanții IJJ Constanța Constanța recomandă cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul efectivelor prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea echipajelor de jandarmerie din teren, atunci când situaţia o impune.

Jandarmeria datorează făuritorului Unirii Principatelor Române, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, modernizarea ei, ca instituţie a statului.

Prin legea de organizare a puterii armate în România, din noiembie 1864, instituția a fost organizată pe principii noi, ca element al armatei permanente.

Sursa foto: Facebook/ Inspectoratul pentru Jandarmi Județean Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii